Tata Nexon yeni 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motorlarla gelecek

Ototeknikveri     19 Temmuz 2017 01:54

Bu ay medya tanıtımı yapılacak Tata Nexon’un motorları açıklandı. Yeni Tata Nexon'da 1.2 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motorlar görev alacak.

Tata Nexon yeni 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motorlarla gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tata Nexon’da Revotron serisinden performans odaklı 1.2 litre turboşarjlı benzinli motor ve Revotorq ailesinden 1.5 litre dizel motor kullanılacak. Tata bu motorlarla rakipsiz yakıt ekonomisi, performans ve kalite vaad ediyor. Tata Nexon ilk kez 2016’da Auto Expo’da tanıtılmıştı. Motorlar AVL, Bosch, Mahale ve Honeywell’den tedarik edilen bileşenlerle Tata Motors’un kendisi tarafından üretiliyor. Revotron motor Sanand fabrikasında, Revotorq motor ise Ranjangaon fabrikasında üretilecek. Tata Motors Binek Otomobiller Yöneticisi Mayank Pareek açıklamasında şunları söyledi: 

 

“Bir kez daha müşterilerimize heyecan verici bir ürün sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Motor otomobilin kalbi ve SUV tipi tasarım ve özelliklerle birlikte kıvrak, hızlı, kaliteli motorlar sunmak istedik. Bu motorların her ikisi de otomobil meraklılarından ve uzman sürücülerden alınan geribildirimler ve Hindistan çapında farklı arazilerde çok detaylı testler sonucu geliştirildi. Bu yeni motor ailesinin markamızı güçlendireceğine ve kullanıcılara yolda benzersiz bir deneyim sunacağına inanıyoruz.”

 

Nexon segmentte ilk olarak yer verilecek çoklu sürüş modları ile geliyor; Eco, City ve Sport. Eco modu yakıt ekonomisi odaklı sakin bir sürüş sunarken, City modu güç ve tork arasında optimum denge sağlıyor. Sport modu daha iyi gaz yanıtı ve enerjik bir sürüş deneyimi sunuyor. İlk olarak Asya pazarında yollara çıkacak Tata Nexon'un ülkemize gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo