Honda Japonya’dan Avrupa’ya SUV ihraç edecek

Ototeknikveri     19 Temmuz 2017 02:34

Honda Avrupa’da sattığı iki SUV modeli CR-V ve HR-V’yi Japonya’dan getirerek Japonya’daki fabrikanın kapasite kullanımını artıracak.

Honda Japonya’dan Avrupa’ya SUV ihraç edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda yeni nesil CR-V’yi Avrupa için Eylül 2018’den itibaren Kanada’daki Ontario fabrikasında üretmeyi planlamıştı. Şu anki Avrupa modeli İngiltere’de Swindon’da üretiliyor. Japon otomobil üreticisi geçen Kasım ayında Avrupa Birliği ile Kanada arasındaki bir serbest ticaret anlaşmasından faydalanmaktansa Kuzey Amerika’daki talebi Ontario’dan karşılamaya odaklanacağını açıkladı. Yeni nesil CR-V otomobiller Avrupa için sadece Japonya’da üretilecek. Otomobil üreticisi aynı zamanda HR-V yarı kompakt SUV’yi Avrupa’ya Meksika’dan göndermeyi kesecek ve üretim Japonya Yorii’ye taşınacak. Honda İngiltere operasyon yöneticisi David Hodgetts “Japonya’daki fabrikalarımızda mevcut kapasiteyi kullanmak daha mantıklı” dedi.

 

Honda Jazz yarı kompakt hatchback Avrupa versiyonunun üretimini şimdiden Swindon ve Çin’den Japonya’ya kaydırdı. Swindon fabrikası ise beş kapılı hatchback Civic için global üretim merkezi olacak. Model AB piyasalarına, ABD ve Japonya’ya buradan gönderilecek. Türkiye’deki fanrika ise Avrupa piyasaları için dört kapılı sedan versiyonu üretiyor.

Honda ve diğer Japon otomobil üreticileri Japonya’daki satış düşüşlerinin yarattığı boşluğu özellikle daha yüksek değerli modellerde daha fazla ihracat ile kapatmaya çalışıyor. IHS, hafif taşıtların Japonya’daki üretiminin 2020 yılında 9.2 milyon adetten 8.5 milyona düşeceğini öngörüyor. Geçen yıl Japonya 4.6 milyon araç ihraç etti. 2016’da Japonya AB’ye en çok otomobil ihraç eden ülke konumundaydı. Önceki yıla göre %20 artışla Avrupa’ya Japonya’dan 577.703 adet otomobil geldi. AB’nin Japonya ile ticaret anlaşmasının ardından bu rakamın daha da artması bekleniyor.

Honda’nın Swindon fabrikasındaki yıllık üretim 2014’te 119.995 adete düştü. 2008’de bu rakam 250.000 adete yükselerek kapasitenin neredeyse tamamına ulaşmıştı. Honda bu yıl ABD için artan Civic beş kapılı versiyon talebi sonucunda Swindon’da 165.000 adet otomobil üretmeyi planlıyor. 

 

Avrupa’da CR-V satışları ilk beş ayda %22 düştü. HR-V satışları ise %7.8 düşerek 15.563 adette kaldı.

Son Güncelleme : 19 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo