Yeni Nissan LEAF devrim yaratan e-pedal teknolojisi ile geliyor

Ototeknikveri     20 Temmuz 2017 12:56

Nissan yeni LEAF modelinin otomobilin sürüşünü tamamen değiştiren devrimsel bir teknoloji olan e-pedal ile geleceğini açıkladı.

Yeni Nissan LEAF devrim yaratan e-pedal teknolojisi ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tek düğme ile yeni teknoloji gaz pedalını bir e-pedal’a çevriiyor, sürücü hızlanma, yavaşlama ve durma işlemlerinin hepsini sadece e-pedal ile yapabiliyor. E-pedal teknolojisi dünyanın ilk tek pedallı çalışma sistemi ve sürücülerin otomobili yokuşlarda bile durdurabilmesine, pozisyonda kalabilmesine ve çok kısa sürede yeniden başlatabilmesine imkan veriyor. Sürücüler sürüş ihtiyaçlarının %90’ını e-pedal ile karşılayabiliyor, bu da sürüş deneyimini daha heyecan verici hale getiriyor. Yoğun trafikte ve şehir trafiğinde sürücüler bir pedaldan diğerine geçiş ile zaman kaybetmeyecek, böylece sürüş daha kolay ve akıcı hale gelecek. 

E-pedal teknolojisi Nissan’ın erişilebilir, ileri düzey sürüş yardım teknolojilerini ana akıma getirmeye olan kararlılığını gösteriyor. Sürüşü daha güvenli ve keyifli yapmaya yönelik bu teknolojiler Nissan’ın Intelligent Mobility stratejisinin bir parçası. Intelligent Mobility firmanın otomobillerin nasıl sürüleceğini, nereden güç alacağını ve topluma nasıl entegre olacağını dönüştürmek için yol haritasını oluşturuyor. 

Dünyanın ilk kitlesel piyasaya yönelik elektrikli otomobili Nissan LEAF modelini çıkararak Nissan kendisini elektrikli otomobil hareketinin lideri olarak konumlandırdı. Bugün Nissan LEAF dünya çapında 277.000 adet satışla dünyanın en çok satan elektrikli otomobili. 

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo