Yeni 2018 Mercedes X Serisi Dış Tasarımı Özelliği

Ototeknikveri     22 Temmuz 2017 01:32

Yeni Mercedes X dış tasarımında dinamizmin çoşkusunu sadeliğin asaleti ile buluştuyor.

Yeni 2018 Mercedes X Serisi Dış Tasarımı Özelliği
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz X-Serisi, modern tasarımı ile "sağlamlık" ve "stil" arasındaki dengeyi sağlamaktadır. Bu sayede orta boy pikap segmentine yeni bir rüzgar getirmekte ve segmenti yeni müşteri gruplarına açmaktadır. X-Serisi, Mercedes-Benz'in duyusal netlik olarak ifade edebileceğimiz daha da geliştirilmiş yeni tasarım dilini temsil etmektedir. Miktarı azaltılmış ve oldukça hassaslaştırılmış kıvrımları ile birlikte sadeliğe odaklanmış vurgulu yüzeyli tasarımı, duygusal olarak uzatılmış, neredeyse sınırsız işlevselliğe sahip dinamizm dolu bir gövde ortaya çıkarmıştır.

Farklı müşteri gruplarının ihtiyaçlarını ideal seviyede karşılamak üzere tasarım ve işlevsellik açısından fark gösteren üç donanım çizgisi arasından seçim yapılabilir: Klasik dayanıklı pikap için PURE, değer ve konfor açısından daha yüksek beklentilere yönelik PROGRESSIVE ve ayrıca şehir yaşamı için yüksek donanımlı versiyon POWER.

X-Serisinin tasarımı, bir pikabın dayanıklılık, yük haddi ve arazide hareket kabiliyeti olarak ifade edilebilecek temel özelliklerini duygusal bir tarzda ortaya koyar. Boyut konsepti üstünlüğünü göstermektedir: 5.340 milimetre uzunluk, 1.920 milimetre genişlik (dış aynalar hariç) ve 1.819 milimetre yükseklik. Aynı zamanda iş de gören etkileyici bir görünüm. X-Serisi 1,1 tona kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. Bu, örneğin 17 adet 50 litrelik bira fıçısının yükleme alanının üzerinde taşınmasını mümkün kılar. 3,5 tona kadar çekme gücü ile, üzerinde üç at bulunan bir römorku veya sekiz metrelik bir yatı çekilebilir.

Uzatılmış atletik karoseri gövdesi

3.150 milimetrelik uzun aks mesafesi, kısa ve gizlenmiş ön çıkıntısı, arka koltuklu yolcu kabini ve çok uzun arka çıkıntısı sayesinde bu pikap, saf dinamizm yayan uzatılmış bir karoseri gövdesine sahiptir. Kapı üst kenarındaki dinamik büklümleriyle birlikte yan cam kıvrımları ve kaslı yüzey vurgusuyla kontrast içerisindeki sert çizgileri, boyuna dinamizmi daha da öne çıkarır. İyice genişletilmiş davlumbazlar, üstün ön yapı ve sade tasarlanmış arka kısım genişlik etkisini vurgulamaktadır. Bunlar, pikabın yolda güçlü durmasını sağlar ve X-Serisinin mükemmel çapraz dinamizmine işaret eder.

 

Üç farklı karaktere sahip güçlü üstün ön kısım

Merkezi yıldız, iki çıtalı radyatör ızgarası, yüksek ve güçlü modellenmiş motor kaputu ve ayrıca uzunca çamurluklara kadar uzanan farlara sahip ön kısım, markaya özgü SUV yüzünün üstün görünümünü yansıtmaktadır. Geniş bir şekilde vurgulanmış ön apron, donanım çizgisine bağlı olarak kendine has bir karaktere sahiptir. Baz versiyon PURE'da boyasız olduğu için çizilmeye ve darbeye karşı korunaklıdır. PROGRESSIVE donanım çizgisinde gövde renginde boyanmıştır. Yüksek kaliteli POWER model versiyonunda da gövde renginde boyalı bir tampon ve ayrıca krom kaplı bir araç altına girme koruması bulunmaktadır.

Farlar, sahip oldukları biçimsel dil, belirgin bir şekilde çizilmiş konturları ve üstün nitelikli tasarlanmış ayrıntıları ile yeni bir görsel etki noktası ortaya çıkarmaktadır. POWER donanım çizgisi, standart olarak yüksek performanslı LED farlarla donatılmıştır. Markaya özgü "meşale" ile ulaşılan çarpıcı görünüme ek olarak gece ve kötü hava koşullarında daha fazla güvenlik sunarlar. "Meşalede", pozisyon ve gündüz seyir ışıkları LED fiber optikler halinde yer almaktadır. İç fonksiyon yansıtma teknolojisine sahip uzun farı, dış fonksiyon ise projeksiyon teknolojisine sahip kısa farı oluşturmaktadır.

 

Mercedes-Benz pikapların ayırt edici yüzü, ön apronda bulunan ve ön tasarıma uyum içerisinde dahil olan iki standart sis farı ile tamamlanmıştır.

Basamak dahil standart tampona sahip sade arka kısım

Ön aprona benzer bir şekilde, arka tampon da donanım çizgisine bağlı olarak farklı şekillerde tasarlanmıştır: PURE donanım çizgisinde siyah, PROGRESSIVE'de ise gövde renginde boyalıdır. POWER donanım çizgisinde ise özellikle yüksek kaliteli izlenimi yaratan krom kaplama bir tampon bulunmaktadır. Yükleme ve boşaltma işlemlerinde yükleme alanına konforlu bir şekilde erişebilmek için tamponda entegre bir basamak bulunmaktadır. Standart 90 derecelik arka kapak açıklığı yetersiz kalıyorsa, X-Serisi opsiyonel olarak tamponsuz da sipariş edilebilir. Bu durumda arka kapak 180 derece açılabilir.

Yükleme yatağının genişliği, davlumbazların arasına çapraz olarak bir euro paletin yüklenmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. X-Serisi, yükleme alanında standart olarak aydınlatmaya sahip olan tek orta boy pikaptır. Üçüncü fren lambasında, tüm yükleme yatağını aydınlatan bir LED lamba bulunmaktadır. Orta konsoldaki bir şalter aracılığıyla kullanılır. Kontak açıldığında lamba otomatik olarak söner. Yükleme yatağında standart donanımın bir parçası olarak, örneğin kompresör gibi ilave ekipmanların çalıştırılması için 12 voltluk bir priz bulunmaktadır.

X-Serisinin boyutları

Araç uzunluğu

5.340 mm

Araç genişliği

1.920 mm

Araç yüksekliği

1.819 mm

Aks mesafesi

3.150 mm

Yükleme yatağı uzunluğu

1.587 mm

Yükleme yatağı genişliği

1.560 mm

Yükleme yatağı yüksekliği

474 mm

Azami yükleme haddi

1.042 kg

Müsaade edilen römork yükü, frenli (motor versiyonuna ve donanıma göre)

1.650–3.500 kg


Büyük bir renk ve jant tasarımı çeşitliliği

Her üç donanım çizgisi için de dokuz dış mekan renginden seçim yapabilirsiniz: Düz boyalı Danakil kırmızısı, Çin beyazı ve granit yeşili ve ayrıca metalik boyalı kabara siyahı, aksinit bronzu, kaya grisi, kavansit mavisi, elmas gümüşü.

 

Model versiyonlarına uyarlanmış olarak 17, 18 ve 19 inç özel jantlar temin edilebilir. X-Serisi PURE, standart olarak 12 delikli tasarımda 17 inç çelik jantlara sahiptir. X-Serisi PROGRESSIVE, 6 kollu tasarımda vanadyum gümüşü delikli 17 inç hafif metal alaşımlı jantlara, X-Serisi POWER ise 6 çift kollu tasarımda Himalaya grisi 18 inç hafif metal alaşımlı jantlara sahiptir. Donanım çizgisine göre standart veya opsiyonel olarak temin edilebilen toplam altı farklı jant mevcuttur:

6 kollu tasarımda vanadyum gümüşü veya 6 çift kollu tasarımda parlak tornalanmış siyah 17 inç hafif metal alaşımlı jantlar

 

6 kollu tasarımda himalaya grisi veya 5 çift kollu tasarımda parlak tornalanmış siyah 18 inç hafif metal alaşımlı jantlar

 

6 çift kollu tasarımda parlak tornalanmış siyah veya çok kollu tasarımda parlak tornalanmış tremolit grisi 19 inç jantlar (PROGRESSIVE ve POWER)

 

Bireysel karakter tipleri için Style (stil) paketi ve aksesuar programı

Daha fazla bireyselleştirme için, PROGRESSIVE ve POWER donanımlarının her biri için bir Style paketi bulunmaktadır. Böylece X-Serisi örneğin yan basamaklara ve elektrikli açılan arka cama sahiptir. Ayrıca Mercedes-Benz, X-Serisinin karakterini kişiye özel bir şekilde değiştirebilecek olan kapsamlı bir aksesuar programı geliştirmiştir. İsteğinize bağlı olarak tasarım, işlevsellik veya offroad yetenekleri ihtiyaçlarınıza göre daha da uyarlanabilir. Örneğin, pikabı görsel açıdan bir SUV'a dönüştüren Softcover (yumuşak örtü), Hardcover (sert kapak) veya Rollcover (rulo örtü) ya da bir Hardtop (sert tavan) seçilebilir. Aracın hatlarıyla mükemmel bir sürekliliğe sahiptir ve bu sayede karoseri gövdesiyle birleşerek bağımsız bir siluet ortaya çıkarır. Ayrıca bir yükleme yatağı kaplaması ve karter muhafazası bulunmaktadır.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo