Lynk & Co 02 markanın giderek büyüyen portföyüne katılacak

Ototeknikveri     22 Temmuz 2017 09:28

Küçük Lynk & Co 02 crossover yolda ve Çinli markanın benzersiz otomobil paylaşım planına dahil olmaya hazırlanıyor.

Lynk & Co 02 markanın giderek büyüyen portföyüne katılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

01 modelinin yanı sıra, Lynk & Co gelecekteki model portföyünü 02 kompakt crossover ile genişletme planlarını açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Lynk & Co başkan yardımcısı Alain Visser “01 SUV ile 03 sedan arasında yakında duyuracağımız bir crossover model olacak. Model SUV ipuçları taşıyacak ancak biraz daha alçak olacak. Otomobillerimizin çoğunun boyut olarak kısmen küçük olduğunu göreceksiniz.” dedi. Visser aynı zamanda Lynk & Co’nun 2020’den önce pek çok önemli piyasaya gireceğini açıkladı. Marka bu yıl Çin’de ürünlerini piyasaya sunacak, 2019 yılı ortalarında ise Avrupa ve ABD’ye girecek. 2019 yılının sonunda ise Lynk & Co ürünleri İngiltere’ye ulaşacak. 01 SUV ilk piyasaya çıkan model olacak, bunu 02 crossover takip edecek. Bu yıl Şanghay Motor Show’da tanıtılan 03 Concept’in üretim modeli 03 sedan ise ardından gelecek.

 

SUV’ler geleneksel olarak aileler tarafından satın alınsa da, Visser bu anlamda bir takım değişiklikler olacağını öngörüyor ve 02 crossover ile daha genç bir kitleye hitap edeceklerini söylüyor: “Lynk & Co ürünleri oldukça sportif. Aynı zamanda tasarım bakımından genç otomobiller yaratmak istiyoruz. Bu gençlik hissinin aşırı dikkat çekici olmayan ancak kıvrak, sportif bir tarzla ve Avrupa sürüş stili ile birlikte gelmesi önemli. Giderek daha fazla genç insanın küçük SUV’ler satın aldıklarını görüyoruz, bu sayede arkadaşları ile birlikte seyahat edebiliyorlar.” 

 

Lynk & Co’nun yeni modelleri standart satış ve leasing metodlarının yanı sıra gençlerin ilgisini çekecek bir yöntemle daha pazarlanacak. Visser bunu şu şekilde tarif ediyor: “Abonelik modelinde aylık bir ücret karşılığında Lynk & Co topluluğunun üyesi olabileceksiniz. Bir Lynk & Co kontratı satın alarak, bir aylık ya da dilerseniz bir haftalık kullanım hakkı elde edebileceksiniz. Otomobil satmak istiyoruz ancak özellikle mobilite satmak istiyoruz. Dolayısı ile otomobillerimizi bir abonelik modeli ile pazarlayacağız. Aylık ücret karşılığı aboneliğinizi dilerseniz uzatabilecek, dilerseniz kesebileceksiniz. Bu fiyat içinde her gün araç değişimi ya da dilediğiniz tarihte değişim imkanı da olacak. Dilerseniz bu sayede otomobilinizi kullanmadığınızda para da kazanabileceksiniz. Örneğin otomobilinizi havaalanında bırakarak 5 gün tatile çıktınız ve diyelim ki aylık abonelik ücreti 200 dolar, bu 5 günde otomobilinizi başkalarının kullanımına açarak bu ücretin 100 dolarını geri alabileceksiniz.”

 

Lynk & Co’nun otomobil paylaşım planı akıllı telefon uygulaması ile çalışacak. Alıcılar otomobillerini diğer abonelere belli zaman ve yerler için kiralayabileyecek ve bu sayede para kazanabilecek. Paylaşım sistemi geribildirimleri de içerecek, böylece güvenilir bir ağ oluşturulacak. 

 

Uygulama sizin ve diğer kullanıcıların otomobile erişimi için dijital anahtarlar üretecek. Alışveriş servisleri de teslimatlarını doğrudan otomobilinize yapabilecek.

 

Bugüne kadar Lynk & Co’dan neler gördük?

Lynk & Co 01

Çıkış tarihi: 2019

İlk çıkacak model 01 SUV. Volvo’nun CMA mimarisini kullanacak ve 1.5 ya da 2.0 litre turbo benzinli motorlarla sunulacak. Plug-in hibrit versiyon da piyasaya sürülecek ancak dizel seçeneği bulunmayacak.

 

Lynk & Co 02

Çıkış tarihi: 2020

Yeni crossover 01’den küçük olacak ve gençlere hitap eden bir tasarımla Audi Q2 gibi modellerle rekabet edecek. Diğer Lynk & Co modelleri gibi, 02 de firmanın otomobil paylaşım modeline dahil olacak.

 

Lynk & Co 03

Çıkış tarihi: 2021

Sedan konsept Lynk & Co’nun Asya piyasalarında halen popüler olan daha geleneksel kaporta stillerine bağlılığını gösteriyor. Model, 01 SUV ve 02 crossover ürünlerini takip ederek 2021 yılında piyasaya çıkacak.

 

Lynk & Co spor otomobil konsepti

Bu henüz isimlendirilmemiş konsept otomobil doğrudan bir üretim modelinin önizlemesi olmasa da, gelecekteki Lynk & Co modellerinin nasıl görüneceğine ilişkin fikir veriyor. Konsept ilk olarak Ekim ayında Lynk & Co markasının açılış etkinliğinde sergilenmişti.

Son Güncelleme : 24 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo