Toyota Safe&Sound ile Güven Veriyor

Ototeknikveri     22 Temmuz 2017 10:32

Toyota, seyir halinde cep telefonu kullanımda yaşanabilecek kazaların önüne geçmekte kararlı.

Toyota Safe&Sound ile Güven Veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her yıl dünyada birçok insan dikkatsizlik sonucu trafik kazasından ölmekte. Almanya, Avusturya ve İsviçre'de yapılan Yol Güvenliği Araştırması, trafik kazalarının % 60 oranınad seyir halinde cep telefonu kullanımı sonucu olduğunu ortaya koyuyor. Geçen yıl ülkemizde meydana gelen 569.000 'den fazla trafik kazasında önemli bir oranın araç kullanırken telefonla konuşmak olduğu belirtiliyor. Araştırma sonuçlarında sürücülerin % 46 'sının trafikte cep telefonu kullanmama kuralına uymadıkları, kaza oluşunda sürücülerin %15'inin mesaj yazdığı ve yüzde %24 ’ünün akıllı telefonlarını kullanarak mesajlarını okuma kaynaklı olduğu belirtilirken, 24 yaşı altındaki sürücülerde bu oran çok daha yükseliyor.

 

Japon otomobil devi Toyota, araştırma sonuçlarından yola çıkarak yolcu güvenliğini arttırmak amacıyla Safe&Sound isimli yenilikçi bir mobil uygulamayı devreye soktu. Güvenli bir sürüş için genç sürücüleri teşvik etmek ve çocukları otomobil kullanırken huzursuzluk duyan ebeveynlerin daha güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla başlatılan uygulama ile otomobillerini kullanmaları için çocuklarına veren ebeveynler, hız limitlerinin aşılması ya da seyir halinde cep telefonu kullanılması durumunda aplikasyon ile çocuklarını uzaktan uyarma imkanı buluyor.

 

Bu aplikasyonla, ebeveynlerin kendi belirledikleri dikkat çekici müzikler çocuklarının cep telefonunda çalmaya başlıyor ve onların dikkatlerini çekiyor. Farklı müziklerden oluşturulan playlist; absürd ve esprili şarkıları içeriyor ve böylelikle ebeveynler kurallara uymayan çocuklarını esprili bir şekilde uyararak kontrolü eline almış oluyor.

 

Toyota model fiyatlarına buradan, diğer markaların fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 24 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo