Yeni 2018 Mercedes X Serisi İç Mekan Özellikleri

Ototeknikveri     25 Temmuz 2017 01:52

Mercedes X pickup sınıfında maksimum konfor, teknoloji ve hareket serbestliği vaad ediyor.

Yeni 2018 Mercedes X Serisi İç Mekan Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

X-Serisi, iç mekanda orta boy pikap segmentindeki konfor ve değer anlayışını yeni bir seviyeye taşımaktadır. Büyük süslemelere, yuvarlak havalandırma çıkışlarına ve bağımsız bir merkezi ekrana sahip olan Mercedes'e özgü kokpit, net tasarımı, yüksek kalitesi ve modern lüks anlayışı ile zaten ayırt edilmektedir. PURE, PROGRESSIVE ve POWER donanım çizgileri malzeme seçiminde, grenli plastikten damarlı ahşap görünümüne, dayanıklı kumaştan kontrast dikişli süslemelere kadar uzanan geniş bir çeşitliliği mümkün kılmaktadır. Toplam üç kokpit süsleme tipi, kontrast süsleme dikişli iki deri versiyonu da dahil olmak üzere altı koltuk döşemesi ve ayrıca iki tavan kaplaması rengi, X-Serisine bu araç sınıfında en geniş malzeme ve renk çeşitliliğini kazandırmaktadır. Ayrıca Mercedes-Benz pikap, beş kişiye kadar konfor sunan geniş alanı ile öne çıkmaktadır.

 

X-Serisinin iç mekanı, aynı zamanda hem güç hem de seçkinlik hissi yayan net ve geniş bir şekilde vurgulanmış temel forma sahiptir. Dinamik olarak şekillendirilmiş gösterge tablosu, bu araç sınıfında bir yenilik olarak tüm genişliği kapsayan içbükey bir süslemeye sahiptir. Alan açısından bir açıklık hissi yaratır ve sade bir modernlik algısı yayar. X-Serisinin POWER donanım çizgisi için üç süsleme versiyonu seçilebilir: Siyah mat pikselli görünüm, boylamasına taşlanmış alüminyum görünümü ve mat kahverengi damarlı ahşap görünümü. Açık gözenekli ahşap veya sportif alüminyum görünümü, aracın dayanıklılığıyla heyecan verici bir kontrast oluşturur. Kokpitin üst kısmı, bu yüksek kaliteli görünümle uyum içerisinde olacak şekilde ya siyah ya da ceviz kahvesi olmak üzere detaylı bir şekilde çalışılmış süsleme dikişli ARTICO suni deriden temin edilebilmektedir.

 

Karakteristik yuvarlak havalandırma çıkışları sportif vurguya sahiptir. Donanım çizgisine bağlı olarak parlak siyah veya gümüş gölgeli üretilirler ve yüksek kaliteli bir "Cool Touch" efekti yaratırlar. Bu efekt, V-Serisinden bilinen bağımsız merkezi ekranla güçlendirilmiştir. Köşeden köşeye 8,4 inçlik görüntüyle orta boy pikap segmentinde en büyük ekrana sahiptir. PROGRESSIVE ve POWER donanım çizgisinde orta konsol aynı zamanda dominant bir gümüş gölgeli süsleme ile çevrelenmiştir. Aynı şekilde kapılardaki büyük boyutlu kollar da gümüş gölgeyle üretilmiştir.

Çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve dokunmatik panele sahip merkezi kumanda ünitesi

Kumanda ve gösterge konsepti, her zamanki yüksek konfor ve en iyi ergonomi ile öne çıkmaktadır. Netlik ve yüksek teknoloji algısı yaymaktadır. Kombine gösterge C-Serisi ve V-Serisine ait büyük analog yuvarlak göstergelerden oluşmaktadır. X-Serisi PROGRESSIVE ve POWER'da tüp şeklinde tasarlanmıştır. Yuvarlak göstergeler arasında 5,4 inç büyüklüğünde renkli bir multimedya ekranı yer almaktadır. Burada, katedilen yol, asistan sistemleri, navigasyon ve telefonlaşma gibi Mercedes'e özgü tüm göstergeler çağrılabilir ve kullanılabilir. Macera dünyası ve etkileşim, başarısı kanıtlanmış binek araç serileriyle örtüşmektedir. Standart 3 kollu çok fonksiyonlu direksiyon simidindeki basmalı tuşlarla, eller direksiyondan çekilmeden renkli ekrandaki ayarlar yapılabilir. Toplam on iki tuşlu direksiyon simidinin yüksekliği ayarlanabilir ve bu sayede ergonomik vücut duruşu iyileştirilir ve rahat pozisyonda oturmak mümkün hale gelir. X-Serisinin PROGRESSIVE ve POWER donanım çizgisinde direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni kolu da deri kaplıdır.

 

Audio 20 CD ve COMAND Online multimedya sistemleri ile birlikte

X-Serisi, merkezi bir kumanda ünitesinin yanı sıra, aynı şekilde bu segmentte benzersiz bir uygulama olarak tüm binek araç yapı serilerinden bilinen çok fonksiyonlu dokunmatik panele sahiptir. Ergonomik bir şekilde orta konsola yerleştirilmiş olup jestler üzerinde ya da harf ve rakam girişi yoluyla bir akıllı telefon gibi kumanda edilebilir.

 

Elektrikli olarak ayarlanabilen ve bel desteği olan konfor koltuklar

Koltuk geliştirme çalışmalarının merkezinde konfor yer almaktadır. Yüksek kaliteli malzemeler ve ideal yan desteklere, yüksek oturma pozisyonuna ve ergonomik olarak optimize edilmiş süngerlere sahip koltuk yapısı sürücü ve yolcu için uzun mesafelerde bile çok konforlu bir oturuş sağlar. Konfor koltukların ileri geri ayarlanabilinmesinin yanı sıra koltukların yüksekliği ve sırtlığı da ayarlanabilir ve elbette koltuklar ergonomik ve işlevsel olarak tasarlanmıştır. X-Serisi POWER donanım çizgisinde, elektrikli olarak ayarlanabilen koltuklar ve elektrikli iki yönlü bel desteği standarttır. Arka bölümdeki üçlü koltuk sırası konforlu bir koltuk yüksekliğine ve oturanları ideal bir şekilde tutabilmesi için dış koltuklarda güçlü yan kısımlara sahiptir. Bu koltuklar standart olarak i-Size/ISOFIX çocuk koltuğu için sabitleme elemanlarıyla donatılmıştır. Her üç koltukta da bulunan Top-Tether sabitleme noktası çocuk koltuğunun koltuğa kilitlenmesine olanak tanır ve bu sayede güvenlik daha da arttırılır.

 

Çok çeşitli malzeme ve renk seçeneği

Tüm koltuk kılıfları yıpranmaya karşı son derece dayanıklıdır. Üç donanım çizgisinin her biri en az iki kılıf seçeneği sunmaktadır. X-Serisi PURE donanım çizgisi standart olarak Tunja siyahı kumaşla gelir. Opsiyonel olarak siyah suni deri temin edilebilir. PROGRESSIVE versiyonunda, konfor koltuklar için Posadas siyah kumaş kullanılmıştır. İstenmesi halinde, Mercedes-Benz binek araçlarından bilinen siyah ARTICO suni deri/DINAMICA mikrofiber sunulmaktadır.

 

X-Serisi POWER versiyonundaki koltuklar, standart olarak alpaka grisi kontrast süsleme dikişlerine sahip siyah ARTICO suni deri/DINAMICA mikrofiber ile sunulmaktadır. Opsiyon olarak alpaka grisi süsleme dikişlerine sahip siyah deri veya siyah süsleme dikişlerine sahip ceviz kahvesi deri mevcuttur. Kontrast renkli süsleme dikişleri, koltukları estetik açıdan daha yüksek kaliteli kılmaktadır. Gösterge tablosunun üst kısmında, kol dayanağında ve kapıların üst kenarlarındaki ARTICO suni deri kılıflarda da ilgili döşeme renkleriyle mükemmel şekilde uyumlulaştırılmış özel süsleme dikişleri bulunmaktadır. Bu, iç mekanın değerini daha da vurgular.

 

Bu araç sınıfında tavan kaplaması için ilk defa iki versiyon seçilebilir: Macchiato beji kumaş ve siyah kumaş. X-Serisi POWER versiyonunda A direği de aynı renkte kumaş ile kaplanmıştır.

Büyük hareket serbestliği ve konforlu eşya koyma yeri

1.920 milimetrelik büyük boyutlu araç genişliği ve diğer birçok orta boy pikap ile karşılaştırıldığında 3.150 milimetrelik uzun aks mesafesi, geniş bir alan hissi yayar. Sürücü ve yolcular, beş koltuğun her birinde en iyi hareket özgürlüğünün ve buna bağlı olarak mükemmel bir konforun keyfini sürerler.

 

İç mekan boyutları

Ön/arka azami baş yüksekliği

112 mm/60 mm

 

Ön/arka omuz alanı

1.500 mm /1.471 mm

 

Arka diz mesafesi

581 mm

 

Ön arka etkili bacak alanı

1.066 mm/830 mm

 

İçeceklerin güvenli bir şekilde tutulması açısından X-Serisi, dört kapının her birinde 1,5 litrelik bir şişe için bir tutucuya ve orta konsolda bir bardaklığa sahiptir. Aynı zamanda 12 volt priz ve USB/SD bağlantı noktası içeren katlanabilir kol dayanağında ve orta konsolda anahtarlar, mendiller veya bozuk paralar gibi küçük eşyalar için muhafaza olanakları bulunmaktadır. X-Serisi toplam olarak iç mekanda üç adet yükleme yatağında ise bir adet 12 volt prize sahiptir. Güneş gözlükleri için tavan kumanda ünitesinde entegre bir bölme vardır. Opsiyonel olarak, ön yolcu ayak bölgesi için bir eşya koyma filesi temin edilebilir. Ayrıca özel donanım olarak arka kısımdaki yolcular için ön koltuğun arka tarafında bir eşya koyma cebi ve arka koltuk sırasının altında eşya koyma gözleri bulunmaktadır. Ticari kullanım için orta konsolda istek üzerine sabit duran ve rahat erişilebilen bir 1-DIN yuvası temin edilmektedir. Örneğin bir takograf monte edilebilir. Bunun için kol dayanakları ve 12 volt priz çıkartılır.

 

İhtiyaca uygun konforlu ortam

X-Serisinin POWER versiyonunda temel donanımın bir parçası olan iki bölümlü iklimlendirme otomatiği THERMOTRONIC, memnuniyet verici sıcaklıklar sağlar. İç mekan sıcaklığını ve hava akışını otomatik olarak ayarlayan bir güneş sensörüne ve sıcaklık sensörüne sahiptir. Bu, sıcaklık konforunu özellikle dur kalklı trafikte ihtiyaçlara uygun tarzda artırır. Taze hava ile araç içinde sirküle edilen havanın değişken oranlarda karıştırılması enerji verimini artırır. Yüksek hava kalitesi için, polen ve partikülleri yolcu bölümünden uzak tutan bir filtre sistemi bulunmaktadır. THERMOTRONIC'e, klima kumanda çubuğu ile kumanda edilir.

 

X-Serisinin PURE ve PROGRESSIVE versiyonundaki standart klima tertibatında sıcaklık ve hava akışı, klima kumanda çubuğundaki çevirmeli şalter üzerinden ayarlanabilir. Dört bölüm için hava akışı ayarı yapılabilir. Klima tertibatı ayrıca hava sirkülasyonu ile çalışır ve hava kalitesini iyileştirmek için bir polen ve parçacık filtresine sahiptir.

 

Üç donanım çizgisi

X-Serisinin farklı yaşantılara ve çalışma ortamlarına özel PURE, PROGRESSIVE ve POWER versiyonları

 

Mercedes-Benz X-Serisi, üç donanım çizgisi ile farklı yaşantılar ve çalışma ortamları için mükemmeldir. Hem ticari hem de özel kullanımın yanı sıra hem şehirde hem de kırda kullanım açısından beklentileri karşılamaktadır. 1.1 ton yük kapasitesi ve 3.5 tona kadar çekme gücüne sahip olan X-Serisi, sadece performans, güvenlik, tasarım ve konfor gibi binek araç özellikleri isteyen pikap sahiplerine değil ayrıca halihazırda binek araç kullananlara da hitap eder. Yani X-Serisi çok farklı müşteri gruplarını hedeflemektedir: Arjantin'deki çiftçiler gibi arazi sahipleri, Avustralya'daki inşaat şirketleri gibi şirket sahipleri, Örneğin Brezilya'daki üst düzey aileler, Güney Afrika'da ve Büyük Britanya'da trendi yakından takip ederek kişiselleştirmek isteyenler ve Yeni Zelanda veya Almanya'da sportif maceralara tutkun kişiler.

 

PURE, PROGRESSIVE ve POWER donanım çizgileri, tasarım,
donanım seviyesi, işlevsellik ve mevcut tahrik versiyonları açısından farklılık gösterir. Bireyselleştirme seviyesini artırmak isteyenler için Mercedes-Benz, çeşitli donanım paketleri eklemiştir. X-Serisi, çiftlik veya üzüm bağında çalışmaktan prestijli bir iş toplantısına gitmeye ya da hafta sonu aile gezintisine çıkmaktan bir Golfresort'un ya da şehirdeki şık bir barın önüne çekmeye kadar farklı beklentiler için kullanım açısından olası en büyük esnekliği sunmaktadır.

 

X-Serisi PURE

PURE baz versiyonu, dayanıklı ve işlevsel kullanım için idealdir. Bir "iş atına" yönelik tüm beklentileri yerine getirir. Ayrıca konfor ve tasarımıyla, müşteri ve tedarikçi terminleri ya da özel aktiviteleri için en ideal şartları sunar.

 

Standart donanım şunları içerir:

Siyah grenli ön tampon, siyah boyalı arka tampon

17 inç çelik jantlar

Halojen farlar

Elektrikli ayarlanabilir dış ayna

Siyah grenli gösterge tablosu

Parlak siyah havalandırma çıkışları

Tunja siyahı kumaş koltuk döşemesi

Plastik taban döşemesi

Manüel ayarlanabilen ön koltuklar

Audio 20 USB bilgi eğlence sistemi

İki yollu ön ve arka hoparlörler

Klima tertibatı

6 vitesli mekanik şanzımanla birlikte dört silindirli benzinli veya dizel motor

Yükleme yatağının kenarlarında dört adet sabitleme halkası

Dizel motor, istek üzerine 7 vitesli otomatik şanzıman ve istendiğinde devreye alınabilen dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile temin edilebilir. Opsiyonel Plus paketi, PARKTRONIC park yardımı sistemini ve yükleme yatağı gerdirme kızaklarını içermektedir.

 

X-Serisi PROGRESSIVE

X-Serisi PROGRESSIVE kendi şirketleri için bir "kartvizit" olarak iş görecek ve aynı zamanda konfor ve prestij sağlayacak özel araç olarak, daha fazla stile ve konfor fonksiyonuna sahip dayanıklı bir pikap isteyen kişilere yöneliktir.

 

Standart donanım şunları içerir:

Gövde renginde boyalı ön ve arka tampon

6 kollu tasarıma sahip 17 inç hafif metal alaşımlı jantlar

Halojen farlar

Elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı dış aynalar

Isı yalıtımlı camdan ön cam

Yağmur sensörü

Siyah grenli gösterge tablosu

Gümüş gölgeli galvanize havalandırma çıkışları

Posadas siyahı kumaş koltuk döşemesi

Dilour taban döşemesi

Manüel ayarlanabilen ön koltuklar

Deri direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni

Alüminyum kapı eşikleri ve aydınlatmalı ön ayak bölgesi

Audio 20 USB bilgi eğlence sistemi

Sekiz kat hoparlör sistemi

Dikiz aynası pusulası

Klima tertibatı

6 vitesli mekanik şanzımanla birlikte dört silindirli benzinli veya dizel motor,

Yükleme yatağının kenarlarında gerdirme kızakları

 

Dört silindirli dizel motor, istek üzerine 7 vitesli otomatik şanzıman ve istendiğinde devreye alınabilen dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile temin edilebilir. Mercedes-Benz aynı zamanda X-Serisi PROGRESSIVE için iki opsiyonel ekipman paketi sunmaktadır. Konfor paketi, elektrikli ayarlanabilen bel destekli ön koltuklar, iklimlendirme otomatiği THERMOTRONIC klima sistemi, ARTICO suni deri/DINAMICA mikro fiber koltuk döşemesi ve ön yolcu ayak bölgesi eşya koyma filesinden oluşmaktadır. Style (stil) paketi yüksek performanslı LED farlar ve parçalı LED teknolojisinde arka lambalar, elektrikli açılan arka cam, arka bölümde renkli camlar, yan basamaklar, bir tavan rayı ve 6 çift kollu tasarıma sahip 18 inç hafif metal alaşımlı jantlardan oluşmaktadır.

 

X-Serisi POWER

X-Serisi POWER, en gelişmiş donanım çizgisidir. Stile, performansa ve konfora önem veren kişiler için uygundur. X-Serisinin POWER versiyonu, kentsel çevrenin yanı sıra, asfalt dışı yollardan gidilen yerlerdeki spor ve boş zaman etkinlikleri için kullanılan bir yaşam tarzı aracıdır. Tasarımı ve yüksek seviyeli donanımıyla, bağımsız ve bireyselliğe önem veren bir yaşam tarzını yansıtmaktadır.

 

Standart donanım şunları içerir:

Gövde rengine boyanmış ön tampon

Görsel açıdan krom kaplı araç altına girme koruması

Krom kaplama arka tampon

6 çift kollu tasarıma sahip 18 inç hafif metal alaşımlı jantlar

Yüksek performanslı LED farlar ve parçalı LED teknolojisinde arka lambalar

Elektrikli ayarlanabilir, ısıtmalı ve katlanabilir dış aynalar

Isı yalıtımlı camdan ön cam

Yağmur sensörü

Üst kısmı kontrast süsleme dikişleri de içeren ARTICO suni deri, siyah mat pikselli görünümde büyük süslemeye sahip gösterge tablosu

Gümüş gölgeli galvanize havalandırma çıkışları

Siyah ARTICO suni deri/DINAMICA mikrofiber koltuk döşemesi

Dilour taban döşemesi

Elektrikli ayarlanabilen bel destekli ön koltuklar

Deri direksiyon simidi, vites topuzu ve el freni

Alüminyum kapı eşikleri ve aydınlatmalı ön ayak bölgesi

Ön yolcu ayak bölgesi eşya koyma filesi

Otomatik karartmalı dikiz aynası

Dikiz aynası pusulası

Audio 20 CD bilgi eğlence sistemi

Sekiz kat hoparlör sistemi

İklimlendirme otomatiği THERMOTRONIC

KEYLESS GO

6 vitesli mekanik şanzımana sahip dört silindirli dizel motor

Yükleme yatağının kenarlarında gerdirme kızakları

 

Dört silindirli dizel motor, istek üzerine 7 vitesli otomatik şanzıman ve istendiğinde devreye alınabilen dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile temin edilebilir. Buna ek olarak önümüzdeki yıl, 7G-TRONIC PLUS şanzımana sahip altı silindirli dizel motor ve direksiyondan vites değiştirme mandalları ve ayrıca standart olarak sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC sunulacaktır. Mercedes-Benz, X-Serisi POWER için opsiyonel Style (stil) paketini de sunmaktadır. Elektrikli açılan arka cam, arka bölümde renkli camlar, yan basamaklar, bir tavan rayı ve 6 çift kollu tasarıma sahip 19 inç hafif metal alaşımlı jantlardan oluşmaktadır.

 

Üç model versiyonunun tümü için ek özel donanımlar

Modele özel paketlere ek olarak, her üç donanım versiyonu için çeşitli özel donanımlar ve ayrıca bir Kış paketi (sürücü ve ön yolcu için koltuk ısıtması, ısıtmalı yıkayıcılar) ve bir Park paketi (park yardım sistemi PARKTRONIC ve 360 derece kamera) temin edilebilir.

 

Mercedes-Benz tarafından tasarlanan aksesuar programı

 

Bireyselleştirmenin ölçüsünü siz belirleyin

Mercedes-Benz, X-Serisi için özel olarak geniş kapsamlı bir aksesuar programı meydana getirmiş olan tasarımcılar ve geliştiricilerden oluşan bir ekip kurmuştur. Bu sayede, pikabın tasarım ve işlevselliği daha da bireysel hale getirilebilir. Program Mercedes-Benz Accessories bölümü tarafından sunulmakta olup stil, yük çözümleri ve offroad alanlarını kapsamaktadır. Özellikle Offroad kullanımı için olmak üzere kademeli olarak geliştirilecektir.

 

Styling (Stil)

Styling Bar (stil barı)
Bu, X-Serisine daha sportif ve daha modern bir karakter kazandırmaktadır. Borular 76 milimetrelik bir çapa sahiptir ve parlak cilalı paslanmaz çelik veya siyah boyalı olarak temin edilebilir. Üçüncü fren lambası Styling Bar'a entegre edilmiştir. Bu, yükleme yatağının standart aydınlatmasını etkilemez. Styling Bar yükleme kenarına monte edildiği için diğer Mercedes-Benz aksesuarlarıyla kombine edilebilir.

 

Sports Bar (sportif bar)
Sportif bar, tüm gövde renklerinde mevcuttur. Bireysel tasarımı ile araç tasarımına kusursuz şekilde dahil olur ve X-Serisi'nin dinamik ve sportif görünümünü güçlendirir. Üçüncü fren lambası Sports Bar'a entegre edilmiştir. Sports Bar, 2018 yılının yazından itibaren münferit donanım olarak veya yükü hırsızlığa karşı ayrıca koruyan Rollcover ile birlikte temin edilebilecektir.

 

Çelik Side Bar (yan bar)
Basamaklı Side Bar, X-Serisine daha dayanıklı bir karakter kazandırır ve araca kaymadan güvenli bir şekilde binilip inilmesini sağlar. Borunun çapı 76 milimetredir ve 150 kilograma kadar taşıyabilmektedir. Side Bar, cilalı çelik ve siyah boyalıdır. Side Bar ve Styling Bar (stil barı) tasarımları, uyumlu bir genel görünüm açısından birbiriyle mükemmel şekilde eşleştirilmiştir. Side Bar, 2018 yılının başından itibaren temin edilebilecektir.

 

Hardtop (sert tavan)
Gövde renginde boyalı Hardtop, X-Serisi tasarımının hatlarıyla sürekliliğe sahiptir ve bu sayede karoserle birleşerek bağımsız bir siluet ortaya çıkarır. Buna ek olarak, yük hacmini arttırır, yükü çalınmaya karşı korur, su ve toz geçirmezdir ve hava şartlarına karşı dayanıklıdır. Ön yolcu tarafındaki cam, sert tavanın ön kısmındaki bir basmalı tuş ile açılan, kalkıp inebilen bir camdır. Sürücü tarafında ise içeriye temiz hava girmesini sağlayan, dışa açılabilen bir camdır. Bu sayede Hardtop, örneğin köpeğinizi taşımak için en iyi şartları sunar. Arka cam da bir basmalı tuş ile açılır. Bu sayede cam kolları gereksiz hale gelmiştir. Tüm camlar karartılmıştır. Hardtop'ın içinde bir kaplama ve LED aydınlatma bulunmaktadır. Hardtop opsiyonel olarak, aracın tavan rayına mükemmel şekilde uyan, bir tavan rayı ile birlikte temin edilebilir. Hardtop'ın tavan rayı ile birlikte tavan yükü 150 kilogram, tavan rayı olmadan tavan yükü ise 75 kilogramdır.

Yükleme çözümleri

Yükleme alanı örtüsü
Siyah plastik kaplama, yükleme alanlarını kir ve çizilmeye karşı korur, yükleme ve boşaltmayı kolaylaştırır. Yükleme kenarının altından geçer ve bu nedenle tüm örtüler ve gerdirme kızaklarıyla uyumludur.

 

Yükleme alanı ayırma sistemi
Hareketli ayırma paneli sayesinde, yükleme alanı ideal şekilde bölümlere ayrılabilir. Panel, eloksal kaplamalı alüminyumdan yapılmıştır ve gerdirme kızaklarına sabitlenir. Bu sayede yükün kayması önlenir.

 

Taban gerdirme kızakları
X-Serisi, yükleme alanının kenarlarında standart olarak dört sabitleme halkası (PURE) veya gerdirme kızakları (PROGRESSIVE ve POWER) içerir. Buna ek olarak, tüm donanım çizgileri için tabanda gerdirme kızakları aksesuar olarak temin edilebilir. Tabandaki bu gerdirme kızakları, bağlama noktası başına maksimum 400 kg'lık çekme gücü ile DIN 75410/DIN EN 12640'ın gerekliliklerini karşılamaktadır.

 

Softcover (yumuşak örtü)
Siyah Softcover, uygun maliyetli ve esnek bir örtme çözümü sunar. Su geçirmez, hava koşullarına karşı dayanıklıdır, yırtılmaz ve toplanabilirdir. Toplu haldeyken iki bağlantı elemanıyla sabitlenebilir. Softcover, Syling Bar (stil barı) ile birlikte ve Styling Bar olmadan 2018 yılı başlangıcından itibaren temin edilebilir.

   

Hardcover (sert kapak)
Gövde renginde temin edilebilen Hardcover, yükü hırsızlığa ve ayrıca kötü hava koşullarına karşı korur. Su ve toz geçirmez olup hava şartlarına karşı dayanıklıdır. İçinde otomatik olarak açılıp kapanan bir LED aydınlatma bulunmaktadır. Gaz basınçlı mekanizması, kolay açılıp kapanmasını sağlar. Kilitlenebilen Hardcover, Styling Bar (stil barı) ile birlikte ve Styling Bar olmadan temin edilebilir.

 

Rollcover (sürgülü örtü)
Alüminyum profillerden üretilen Rollcover, yükü hırsızlığa karşı korur. Su geçirmez olduğu gibi su ve tozu uzaklaştırır. Birkaç şekilde sabitlenebilir ve Styling Bar (stil barı) veya Sports Bar (sportif bar) ile kombine edilebilir.

 

Eşya saklama kutusu
Kilitlenebilen ve çizilmeye karşı dayanıklı olan kutu, 156 litre kapasiteyle bolca alan sunar ve yükü hava koşullarına ve hırsızlığa karşı korur. Yağmur geçirmez ve temizlemesi kolaydır. Yüksek basınçlı temizleme cihazıyla veya araba yıkama tertibatında yıkanabilir. Yükleme yatağının gerdirme kızaklarına sabitlenir ve boylamasına yönde herhangi bir pozisyona yerleştirilebilir. Eşya saklama kutusu 2018 yılının başından itibaren temin edilebilecektir.

 

Offroad

Karter muhafazası
Karter muhafazası, araç alt tabanının ilgili bölümlerini kaplar ve böylece asfalt yolların dışına çıkıldığında motoru ve şanzımanı hasara karşı korur. İhtiyaç halinde çıkartılabilecek olan üç parçadan oluşmaktadır. İki ila üç milimetre kalınlığında paslanmaz çelikten oluşur ve son derece dayanıklıdır. Önemli tüm bölümlerdeki açıklıklar sayesinde onarım ve bakım çalışmaları için rahat bir erişim sağlanır.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo