VW yöneticilerinden Oliver Schmidt’in emisyon hilesi davasında suçu kabul etmesi bekleniyor

Ototeknikveri     26 Temmuz 2017 01:47

Volkswagen Grup yöneticilerinden Oliver Schmidt’in 4 Ağustos’ta ABD Detroit’de görülecek dizel emisyon skandalı davasında suçunu kabul etmesi bekleniyor.

VW yöneticilerinden Oliver Schmidt’in emisyon hilesi davasında suçu kabul etmesi bekleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in Michigan’daki çevre çalışmaları ve mühendislik merkezinde yönetici olan Oliver Schmidt Ocak ayında Almanya’ya dönmeye çalışırken tutuklanmıştı ve bu tarihten beri tutuklu olarak yargılanmayı bekliyordu. Schmidt, ABD’deki emisyon soruşturması kapsamında hakkında işlem yapılan sekiz yöneticiden birisi. ABD savcıları ve bir Alman vatandaşı olan Schmidt’in avukatları Salı günü yapılan duruşmada ABD Detroit Bölge Yargıcı Sean Cox’a Schmidt’in suçunu kabul etmeye karar verdiğini söylediler. Schmidt’in Temiz Hava Yasası’nı (Clean Air Act) ihlal ve yolsuzluk suçlamalarını kabul etmesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse Schmidt bu soruşturmada suçunu itiraf eden en üst düzey VW yöneticisi olacak. Davada suçlu bulunan Volkswagen yetkililerle işbirliği yaparak şimdiden ABD’de tazminat ve cezalar için 24 milyar dolar harcadı. Schmidt Florida’da tatil yaparken tutuklanmasından sonra Şubat ayında suçsuz olduğunu söylemişti. Yönetici bu kez suçunu itiraf ederse önceki iddiası geçersiz olacak. 

 

Schmidt’in suçunu itiraf etmek için kabul ettiği anlaşmanın detayları henüz bilinmiyor. Suç itirafları genellikle savcılarla işbirliği ve kanıt sunmak gibi maddelerin olduğu anlaşmaların beraberinde geliyor. Schmidt’in halen Volkswagen çalışanı sayılıp sayılmadığı da bilinmiyor. Yönetici tutuklu bulunuyordu ve kefalet talebi reddedilmişti. Schmidt başarılı bir yöneticiydi ve Volkswagen’in Amerikan tüketicisinin isteklerini keşfetmesinde önemli bir rolü bulunuyordu. 

Amerikan adaleti dizel emisyon skandalı ile ilgili kişisel davalara devam ediyor. Eylül ayında VW mühendisi James Liang hile yazılımının kullanımındaki rolü nedeniyle suçlu bulundu. Bu ay ise savcılar Volkswagen Grubu markalarından Audi’nin Almanya’da tutuklanan eski yöneticilerinden Giovanni Pamio hakkında iddianame sundular. Pamio yolsuzlukla suçlanıyor.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo