Volkswagen emisyonları düşürmek için 4 milyon otomobilin yazılımlarını güncelleyecek

Ototeknikveri     27 Temmuz 2017 11:57

Volkswagen Grup Almanya’da emisyonları düşürmek için 4 milyon dizel otomobilin yazılımını güncelleyecek.

Volkswagen emisyonları düşürmek için 4 milyon otomobilin yazılımlarını güncelleyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Planlanan düzeltme Volkswagen’in dizel skandalı nedeniyle geri çağırdığı otomobillerin üzerine 800 bin otomobilin daha yazılımlarının güncellenmesini kapsıyor. Dizel skandalı dünya genelinde zorunlu geri çağırmalar ve gönüllü düzeltmelerle toplam 12.4 milyon dizel otomobili etkiliyor. Volkswagen CEO’su Matthias Mueller dizel emisyonlarının düşürülmesi için güncelleme önerisini Alman hükümet yetkilileri ile büyük şehirlerde dizel otomobillerin yasaklanması ile ilgili bir toplantıda yaptı. Volkswagen dizelin yasaklanması yerine yazılım güncellemeleri ile iyileştirilmesi çözümünü sunuyor. Almanya’daki otomobil üreticilerine yetkililer ve politikacılar tarafından dizel motorlarını daha temiz hale getirmeleri yönğnde baskı yapılıyor.

 

Alman otomobil üreticileri 2 Ağustos’ta dizel teknolojisinin geleceğini konuşmak için Angela Merkel liderliğindeki hükümet ile biraraya gelecekler. Almanya’da dizel ile bağlantılı işlerde onbinlerce kişi istihdam ediliyor.

 

Volkswagen Eylül 2015’te ortaya çıkan dizel emisyon skandalından beri yetkililerin eleştiri oklarına hedef oluyor. Dizel krizi, test sonuçları ile gerçek dünya Nox emisyon değerleri arasındaki büyük farklılıkları ortaya çıkardı. Dünya çapında pek çok şehir hava kalitesini iyileştirmek için dizel otomobilleri yasaklamayı düşünmeye başladı. Satılan otomobillerin neredeyse yarısının dizel olduğu Avrupa’da bu tip otomobillere olan talep hızla düştü.

 

Dizelin bozulan imajı Volkswagen ve diğer Alman otomobil üreticilerini zor durumda bırakıyor. Bu firmalar giderek katılaşan karbondiyoksit emisyonu sınırlarına uyum sağlamak için dizele güveniyorlardı. Dizel otomobiller benzinlilere göre daha iyi yakıt ekonomomisi ve daha düşük CO2 emisyonu sunuyor. 

 

Daimler 18 Haziran’da yaptığı açıklamada Avrupa’da 3 milyon Mercedes dizel otomobili geri çağırarak Nox emisyonlarını azaltacak şekilde güncelleyeceğini duyurdu. Audi ise 850.000 dizel otomobili geri çağırdı ve emisyon kontrol yazılımlarını güncelleyeceğini açıkladı.

 

Bir diğer Alman markası BMW dizel otomobilleri geri çağırmaya gerek görmedi.

Son Güncelleme : 29 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir1032 Yazılım güncellerken motorun beygir gücü düşecek ve performans zayıflayacak..Bakalım herkes bunu kabul eder mi? VW e karşı bireysel davalar da artacak

    29 07 2017 09:32 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo