22.000 dizel Porsche Cayenne emisyon hile cihazı nedeniyle geri çağırılıyor

Ototeknikveri     29 Temmuz 2017 05:58

Alman yetkililer Porsche’den Avrupa’daki 22.000 Cayenne SUV otomobili yasa dışı emisyon hile cihazı (Volkswagen dizel skandalında da bulunan “defeat device”) nedeniyle geri çağırmasını istedi.

22.000 dizel Porsche Cayenne emisyon hile cihazı nedeniyle geri çağırılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hile cihazı 3.0 litre turbodizel motor kullanan otomobilleri etkiliyor. Bu model hala üretimde ve satılıyor. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt yetkililerin Porsche’den 22.000 otomobili zorunlu olarak geri çağırmasını istediklerini söyledi. Bu otomobillerin 7500 adeti Almanya’da bulunuyor. Diğer ülkelerdeki rakamlar henüz açıklanmadı. Hile cihazı Almanya’da yapılan testlerde bulundu. Otomobiller test edilirken cihaz bunu algılayarak nitrojen oksit emisyonunu azaltıyor, otomobil yola çıktığında ise cihaz kapatılarak testte bulunandan çok daha fazla nitrojen oksit salgılanıyor. Dobrindt, cihazın otomobilde bulunmasının tek açıklamasının testlerde hile yapmak olduğunu, Cayenne’in standartları karşılayabilecek modern bir emisyon sistemine sahip olduğunu ve dolayısıyla yazılımda gereken düzenlemelerin firma tarafından hızlı şekilde yapılacağına inandığını söyledi. 

 

Porsche ile yapılan görüşmeler aynı cihazın 3 litre dizel motor kullanan Volkswagen Touareg modelinde de bulunabileceği yönünde şüphe uyandırdı. Yetkililer bu model üzerinde henüz test yapmadı.

Volkswagen’in 3.0 litre dizel motorunun ABD emisyon standartlarına uymadığı geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine VW Grup 80.000 otomobil üzerinde düzeltme yapmak ve sahiplerine tazminat ödemek zorunda kaldı.

Son Güncelleme : 30 Temmuz 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo