Golf R motor sporları teknolojisiyle geliyor: Yüksek performanslı frenler ve titanyum egzoz sistemi

Ototeknikveri     31 Temmuz 2017 04:34

Akrapovi? ile işbirliği içinde “Performance” egzoz sistemi ve olağanüstü stabilite için “Performance” disk frenleri.

Golf R motor sporları teknolojisiyle geliyor: Yüksek performanslı frenler ve titanyum egzoz sistemi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Golf R ve Golf R Variant 228 kW/310 PS güç çıkışı ile spor otomobillerin dinamik yol tutuşunu sunuyor. Yeni modellerin performansı özel “Performance” paketleri ile daha da artırılabiliyor. Ayrıca iki ve dört kapılı Golf R için “Performance” egzoz sistemi de sunuluyor. “Performance” opsiyonları en iyi motor sporları teknolojilerini hem yarış pisti hem günlük kullanım için Golf’e getiriyor. 

 

R-Performance titanyum egzoz sistemi, Slovenya’dan Igor Akrapovi ile işbirliği içinde hazırlandı. Aslında bir yarış otomobili sürücüsü olan Akrapovi? kaskını bırakarak egzoz sistemleri geliştirmeye başladı. Geliştirdiği bu sistemler o kadar etkileyiciydi ki Volkswagen “Performance” egzoz sistemi için de bu eski yarışçıyla birlikte çalışmaya karar verdi. Sistem iki ve dört kapılı Golf R için sunuluyor ve titanyumdan üretilmiş. Titanyum kullanımı standart sisteme kıyasla ağırlığı 7 kilogram azaltıyor. “Performance” sistei Golf R modeline yeni akustikler kazandırıyor. Özellikle yüksek devirlerde ve vites geçişlerinde Akrapovi? sistemleri için tipik, iyi ayarlanmış ve fazla yüksek olmayan, kulağa hoş gelen bir ses oluşturuluyor.

 

R-'Performance' fren sistemi de Golf R ve Golf R Variant modelleri için sunulan bir başka yenilik. Fren sistemi standart frenlerden iki kilogram daha hafif. Yarış pistinde bile sistem olağanüstü stabil. Ön fren diskleri için “built pin” tipi diskler kullanılmış. Bunlar döküm çelikten ve alüminyum fren gövdesine döküm pinler ile bağlanıyor. Bu sayede diskler ısındığında radyal olarak genişliyor. Fren sisteminin bir diğer faydası da çok hassas ölçüm yapması. Ön akstaki özel fren pedleri fren yanıtını mükemmel hale getiriyor. Görsel olarak sistem gümüş logo ve fren kaliperlerinde R harfi ile hemen tanınıyor.

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo