Mercedes B-Serisi Electric Drive üretimini durduracak

Ototeknikveri     01 Ağustos 2017 10:25

Mercedes elektrikli MPV modelinin üretimini önümüzdeki aylarda durduracak. Firma 2018’de MFA2 platformu kullanan yeni küçük otomobillerini ve 2019’da yeni EQ elektrikli otomobillerini piyasaya çıkartacak.

Mercedes B-Serisi Electric Drive üretimini durduracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz B-Serisi Electric Drive firmanın seri üretime giren ilk tam elektrikli modeliydi. Modelin üretimi 2017 yılının üçüncü çeyreği içinde durdurulacak. 2014’te piyasaya çıkan modelin üretiminin durması ile birlikte, Mercedes’in portföyünde sadece iki elektrikli model kalacak. Bunlar da Smart ForTwo ve ForFour Electric Drive versiyonlarından ibaret. Daimler’in Tesla’da %10 hisse alması ile, B-Serisi Electric Drive modelinin elektrikli sürüş sistemi Tesla ile birlikte geliştirildi ve kısmen Tesla’dan temin edildi. Aracın pili 200 km sürüş mesafesine sahip, motorun güç çıkışı ise 179 hp. B-Serisi Electric Drive bu özelliklerle sıfırdan 100 km/s hıza 8 saniyeden kısa sürede çıkabiliyor. 

 

Mercedes daha sonra Tesla’daki hisselerini sattı ve B-Serisi Electric Drive modelinin üretiminin sona erdirilmesi ile Mercedes logolu elektrikli otomobiller artık Tesla’ya rakip olabilecek. Firma yeni “EQ” alt markası bünyesinde 2020’den önce elektrikli modellerini çıkartmayı planlıyor. Yeni elektrikli otomobil markası EQ ile Mercedes 2022 yılı itibariyle 10 farklı elektrikli model satıyor olacak. Bu otomobillerde elektrikli araçlara özel geliştirilmiş yeni ve boyutlandırılabilir bir mimari kullanılacak. 

 

EQ markası aynı zamanda Mercedes’in Almanya’da 500 milyon euro yatırımla kurulacak lityum-iyon pil fabrikası planlarının da bir parçası. Bu fabrika ile firmanın pil üretim kapasitesi yükselecek. 

 

Mercedes gelecekte kamyonet, minibüs ve otobüsleri de elektriklendirmeyi düşündüğünü belirtiyor.

 

İlk EQ modeli 2019 yılında piyasaya sürülecek bir orta boy crossover olacak. Bu modelin önizlemesi geçen yıl Paris Motor Show’da Generation EQ konseptiyle yapılmıştı. Modelin fiyatı üst donanım seviyesi bir GLC ile benzer olacak ve 480 km sürüş mesafesi sunacak.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo