Güneş Enerjili Sono Sion

Ototeknikveri     01 Ağustos 2017 11:44

Sono Sion güneş enerjili elektrikli otomobil prototipi tanıtıldı

Güneş Enerjili Sono Sion
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yıl Münih merkezli startup firma Sono Motors ilk otomobili Sion’u üretmek için kitlesel fonlama yöntemiyle 195.000 euro topladığını duyurmuştu. Şimdi firma ilk elektrikli otomobilinin prototipini tanıttı. Modelin 2019’un ikinci yarısında üretime girmesi bekleniyor.Sion formülünde bazı değişiklikler oldu. Başlangıçta otomobilin 12.000 euro fiyatlı ve 120 km sürüş mesafesi sunan Urban ve 16.000 euro fiyatlı, 250 km sürüş mesafesi sunan Extender modelleri ile satılması planlanıyordu. Şimdi ise sadece Extender modelinin piyasaya sunulmasına karar verildi.

 

Otomobilin fiyatı aynı kalacak ancak pil bu fiyata dahil olmayacak. Pil için aylık ödemeler ya da tek seferlik 4000 euro ödeme alınacak. Dolayısı ile otomobilin fiyatı herşey dahil 20.000 euro’yu bulacak.

 

Prototipin tasarımı önceki çizimlerden daha üretime yakın görünüyor. Otomobilin profili artık daha pratik bir görünüme sahip. Orijinal konseptin öne çıkan bir özelliği polikarbonat kaporta panellerine entegre edilen 330 güneş paneliydi. Bu paneller üretim versiyonunda da bulunacak ve otomobile koşulların uygun olduğu bir günde ekstra 30 km sürüş mesafesi kazandıracak.

 

İç kabinden henüz ayrıntılı görüntü yok ancak gördüğümüz kadarıyla Sion modeli BMW i3’ten alınmış pek çok kontrol düğmesine sahip. Bunlar arasında en dikkat çeken klima kontrolleri. Orijinalinde Fiat Multipla/Honda FR-V gibi altı koltuklu olarak (üç önde, üç arkada) duyurulan otomobilin beş koltuklu yapılmasına karar verildi. 

 

Konsolda ve kapı panellerinde görülen alışılmadık yeşil yosunlar “breSono” hava filtrasyon sisteminin bir parçası. Bu sistemin ince partikülleri %20 filtrelediği ve otomobilin içindeki nemi dengelediği söyleniyor. Diğer özellikler arasında çift yönlü şarj da bulunuyor. Çift yönlü şarj ile, otomobil şarj olmasının yanı sıra bir mobil enerji depolama ünitesi olarak kullanılabilecek ve 6.6 kW kapasiteyle elektrik sağlayabilecek. 

 

Otomobilin gücü 80 kW (109 PS) elektrikli motor ve 30 kWh lityum-iyon pilden geliyor. Sion’da tek vitesli bir şanzıman bulunuyor ve bununla maksimum 140 km/s hıza çıkılabiliyor.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo