Devlet, Kaskosuz Araç Sahiplerine Müjdeyi Verdi

Ototeknikveri     01 Ağustos 2017 06:37

27 Temmuz'da yaşanan dolu ve şiddetli yağmur mağduru otomobil sahiplerine zararın tanzimi konusunda Devlet yardım elini uzattı.

Devlet, Kaskosuz Araç Sahiplerine Müjdeyi Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan ''Doğal afet'' ev, araç ve yollarda yüz milyonlarca liralık zarara yol açtı. Şiddetli yağmur, rüzgar ve dolu sebebiyle çatılar uçtu, ceviz büyüklüğündeki dolu parçaları araçların camlarını, farlarını kırdı; kaportalarında onlarca hasara yol açtı. Verilen hasar o kadar geniş çaplı ve yüksek ki mağdurlar zararlarını tazmin edebilmek için tutanak yaptırmaya çabaladı ama sigorta acentelerinde günler sonrasına randevu verilmeye başladı. Gerek kaskolu gerek kaskosuz araçları kabul eden servisler de, araç koyacak yer kalmayınca randevu verip vatandaşları geri göndermeye başladı. Servislerde özellikle cam, far ve aynada karaborsa oluştu.

 

Devlet, araçları ve evi sigortasız olanlar için yardım elini uzattı. İl ve ilçe itfaiyeleri ile belediyelerde afet masaları tahsis edildi. Başvuran ve evi ya da aracı hasar gören vatandaşlar zarar tespiti yaptırmaya başladı. Tespit yaptıranların, devletin yapacağı açıklama sonrasında zararları karşılayabilecekler.

 

Doludan zarar görenlerin yapması gerekenler:

Sigortası olmayan daire için ikametin bulunduğu itfaiye müdürlüğünden zabıt tutmasını isteyebilirsiniz. Zapta dilekçe ve daire fotoğraflarını ekleyerek, yine bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın Afet Bürosuna başvurunuz

 

Kaskosu olmayan araçlar için önce itfaiye, sonra kaymakamlık afet bürosuna müracaat edilmelidir.

 

Kaskosunu bozmak istemeyen araç sahipleri boyada yaşanan sorun için sigorta şirketinden talepde bulunabilirler.

 

Bazı sigorta şirketleri zararın oluştuğu 5 gün içinde başvuru yapılmasını şart koşuyor.

Son Güncelleme : 03 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo