Yeni 2018 Audi RS5 Sportback Frankfurt Motor Show’a hazırlanıyor

Ototeknikveri     02 Ağustos 2017 12:21

RS5 serisi beş kapılı Sportback modeli ile genişleyecek. Yeni model Eylül ayında Frankfurt’ta tanıtılacak.

Yeni 2018 Audi RS5 Sportback Frankfurt Motor Show’a hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi iki yeni RS modelinin Eylül’de Frankfurt’ta tanıtılacağını doğruladı. Son casus fotoğraflara bakılırsa bu iki modelden birisi RS5 Sportback olacak. Fotoğraflanan prototip S5 görünümünde kamuflajlanmış, gerçek kimliğini gizlemek için S5 tamponlarına ve S5 logosuna sahip bir prototipti. Buna rağmen tekerlek kemerlerine, RS alaşım jantlara ve RS egzoz borularına bakılınca bunun en üst donanım seviyesi bir RS5 Sportback olduğu hemen anlaşılıyor. Frankfurt’ta otomobil paketinden çıktığında RS5 Sportback’in coupe kardeşi ile benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. Bu da aynı 444 hp 2.9 litre V6 biturbo motoru kullanacağı anlamına geliyor. Bir RS modeli olduğu için otomobilde Audi’nin quattro dört çekişli sürüş sistemi standart olarak gelecek, ayrıca sekiz vitesli otomatik şanzıman bulunacak. Performansta beş kapılı kaportanın ağırlığı nedeniyle az da olsa gerileme yaşanabilir. 

 

5 kapılı RS5 Sportback coupe versiyona kıyasla elbette daha pratik. Otomobil iki kapılı RS5’ten 10 mm daha uzun olacak, bu da daha geniş bir kabin, ekstra arka koltuk ve 480 litre bagaj kapasitesi anlamına geliyor. Coupe modelin bagaj kapasitesi 465 litre. 

 

Audi yöneticisi Stephan Winkelmann daha önce SUV portföyine yeni RS versiyonları ekleneceğini söylemişti. İlk performans makyajı Q5’e gelecek, ardından Q8 de planlar arasında.

Son Güncelleme : 03 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo