Kia Stonic Eylül'de, Kia Stinger Ekim ayında geliyor

Ototeknikveri     02 Ağustos 2017 03:43

Kia Motors Eylül ayında Stonic, Ekim ayında ise Stinger modellerini Avrupa'da piyasaya sürecek.

Kia Stonic Eylül'de, Kia Stinger Ekim ayında geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, Çin ve ABD'deki zayıf talebin etkisiyle, 2017 yılının ikinci çeyreğinde net kârda meydana gelecek düşüşü dengelemek için yeni model lansmanlarını bekliyor. Kia, geçtiğimiz günlerde Stonic'i tanıttı. Yeni modelin Avrupa'da Kia için satışlara önemli katkı sağlaması bekleniyor. Stonic, % 51 yüksek dayanımlı çelikten oluşan hafif bir platform üzerine inşa edildi. Stonic tasarım özellikleri, 'kaplan burnu' ön panjur ve 'Targa' tarzı çatı gibi Kia unsurlarını barındırıyor. Stonic, Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip bir dokunmatik ekra ile gelecek. Diğer özellikler arasında ısıtmalı ön koltuklar, seyir kontrolü ve anahtarsız giriş de bulunuyor. Yeni modele eklenebilen Kia'nın DRiVE WISE Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) arasında Çarpışma Uyarısı, Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Kör Nokta Algılama ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi gibi teknolojiler bulunuyor.

Avrupa için Kia Stonic 1.0 L T-GDI turboşarjlı benzinli, 1.25 L ve 1.4 L doğal emişli benzinli motorlar ve 1.6 L CRDi dizel motor ile satışa sunulacak. Tüm motorlar manuel bir şanzıman ile gelecek ve henüz otomatik şanzıman seçeneğine dair bir haber yok.

 

Kia Stinger, Ocak ayında 2017 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Stinger, BMW 4 Serisi Gran Coupe ve Audi A5 Sportback ile rekabete giriyor. Yeni model 2.2 L R dizel, 2.0 L Theta II benzinli ve 3.3 L Lambda II V6 benzinli olmak üzere üç motor seçeneğiyle sunulacak. Tüm motorlar 8 vitesli bir otomatik şanzımanla çalışıyor. 2,0 litrelik benzinli motor, 255 PS güç çıkışı ve 353 Nm tork ile, 2.2 litrelik dizel motor maksimum 200 PS güç çıkışı ve 440 Nm tork ile geliyor. Kia Stinger GT'yi güçlendirecek 3.3 litre V6 motor, 370 PS güç çıkışı ve 510 Nm tork üretiyor. Kia Stinger Ekim 2017'de 33.000 Euro'dan başlayan fiyatlarla Avrupa'da piyasada olacak. En üst donanım seviyesi Stinger GT 370 PS 3.3 L V6 benzinli motor ile gelecek. Kia Stonic fiyatları ise yaklaşık 17.000 Euro'dan başlayacak. Kia, yeni modelini kapsamlı yedi yıllık 160.000 km garantisiyle sunacak.

Son Güncelleme : 03 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo