2018 Porsche Macan: yeni turbo V6 motorlar ve şık iç kabin

Ototeknikveri     03 Ağustos 2017 02:02

Porsche’nin güncellenen sportif SUV’si Audi ile birlikte geliştirilen yeni bir dizi turboşarjlı V6 benzinli motor ile geliyor. Modelde kozmetik yenilikler de var.

2018 Porsche Macan: yeni turbo V6 motorlar ve şık iç kabin
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2018 model Porsche Macan kamuflajının büyük kısmından sıyrılmış şekilde dayanıklılık testinde görüntülendi. Jaguar F-Pace ile rekabet edecek model gelecek yıl Detroit Motor Show’da tanıtılacak. Güncellenen modelin 2021’e kadar satışta kalması planlanıyor. Bu tarihten sonra ise yerini yeni bir model alacak ve muhtemelen elektrikli sürüş teknolojisi ile gelecek. Porsche’nin en çok satan modelindeki stilistik değişiklikler oldukça yumuşak. Fotoğraflanan prototiplerin ön ve arka tamponları yeni görünümlü hava kanalları ile yeniden stillendirilmiş. Ön sinyal lambaları öncekinden daha aşağıda konumlandırılmış. Porsche SUV aynı zamanda farklı LED grafiklerle yeni farlara sahip. Far yuvalarının genel şekli ise aynı kalmış. Macan, yapılandırılmış arka lamba lensleri kullanan ilk Porsche modeliydi. Yeni modeldeki arka lambalar ise yeni LED lens grafikleri ve bagaj kapağı boyunca uzanan bir reflektör paneli ile yeniden stillendirilmiş.

 

Makyajlanan Macan’ın yeni Panamera’da görülene benzer dokunmaya duyarlı kontroller ile gelmesi beklense de, fotoğraflanan prototipte bu konuda bir ipucu bulunmuyor. Fotoğraflarda sadece 2014’de çıkan Porsche SUV ile aynı kontroller bulunuyor. İkinci nesil modelin zaten üç yıl sonra geleceği düşünülürse, 2018 Macan’da dokunmatik kontroller yer almayabilir.

 

Konsolda bir çift 7 inç ekran ve güncellenen Porsche Communication Management sistemi için 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı gelmesi beklenen özellikler arasında. Yeni Panamera ile sunulan sistem Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonunu destekliyor ve çağrı merkezi, wi-fi erişim noktası, gerçek zamanlı trafik güncellemeleri ve uzaktan erişim gibi servisler sunan Porsche Connect özelliği ile geliyor. 

 

Motorlar cephesine baktığımızda ise, Macan’ın mevcut turboşarjlı 3.0 litre ve 3.6 litre V6 benzinli motorları 2.9 litre ve 3.0 litrelik daha gelişmiş motorlarla yer değiştiriyor. Yeni 3.0 litre V6 motor giriş seviyesi Panamera’da 11.2:1 sıkıştırma oranına sahip, 325 hp güç çıkışı ve 450 Nm tork ile geliyor. Audi S4/S5’te ise turboşarj besleme basıncını artıran yazılım düzenlemeleri ile aynı motor 335 hp güç çıkışı ve 460 Nm tork üretiyor. 

 

Yeni V6’nın daha performans odaklı bir versiyonu 2.9 litre kapasite ve 10.5:1 sıkıştırma oranı ile mevcut 3.6 litre motorun yerini alacak. Panamera S modelinde bu motor 434 hp güç çıkışı ve 550 Nm tork üretiyor (Macan Turbo’dan 39 hp daha fazla). 

 

Macan için yeni bir benzinli – elektrikli versiyon da planlar arasında. Bu versiyon Panamera 4 E-Hybrid modeli ile aynı sistemi paylaşabilir. 4 E-Hybrid yeni turboşarjlı 3.0 litre V6 benzinli motor ve elektrikli motor kullanıyor. Sistemin toplam güç çıkışı 456 bhp.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo