BMW, Mercedes ve VW 5.3 milyon otomobil için emisyon yazılımı güncellemesinde anlaştı

Ototeknikveri     03 Ağustos 2017 10:30

Alman yetkililerin de onayladığı proje, araç sahiplerinin isterlerse eski otomobillerini daha az emisyona sahip yeni bir otomobille değiştirebilmelerini de içeriyor.

BMW, Mercedes ve VW 5.3 milyon otomobil için emisyon yazılımı güncellemesinde anlaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç büyük Alman otomobil üreticisi BMW, Mercedes ve Volkswagen, 5.3 milyon dizel otomobile emisyonların düşürülmesi için yazılım güncellemesi yapılmasında anlaştı. Güncelleme bu otomobillerdeki nitrojen oksit emisyonlarını yaklaşık üçte bir (%25 – 30) oranında düşürecek. Euro 5 ve Euro 6 uyumlu otomobillere yapılacak güncelleme için müşterilerden hiç bir ücret alınmayacak. Anlaşma kapsamındaki 5.3 milyon otomobilin 3.8 milyon adeti Volkswagen’e ait. Bunların 2.5 milyon adeti ise zaten Volkswagen’in emisyon skandalından sonra güncellenmişti. Anlaşmaya Daimler’in (Mercedes) 900.000 adet, BMW’nin 300.000 adet otomobili de dahil. Otomobil üreticileri aynı zamanda eski ve hava kirliliğine yol açan otomobillerin sahiplerine yeni ve daha düşük emisyonlu otomobiller sağlanması üzerinde de anlaştı. 

 

Geçen ay Mercedes, Audi, Porsche ve VW, Nox emisyonlarını düşürmek için gönüllü güncelleme yapacaklarını açıklamışlardı. Mercedes Avrupa’da 3 milyon otomobilin teknik düzeltmesi için 195 milyon pound ayırdı, Audi, Porsche ve VW ise Avrupa genelinde V6 ve V8 dizel motorlara sahip 850.000 adet otomobili güncelleyeceklerini duyurdu. 

 

BMW Euro 4 uyumlu ya da daha eski dizel otomobillerin sahipleri için 2000 euro’ya kadar destek sunuyor. Eski otomobillerini veren müşteriler bu indirimden faydalanarak Euro 6 uyumlu ya da elektrikli/hibrit sistemli yeni bir BMW ya da MINI otomobil satın alabiliyor. 

 

BMW yönetim kurulu başkanı Harald Krueger projeye ilişkin şunları söyledi: “BMW ve hükümet yetkilileri arasındaki toplantı önemli bir adımdı. İnisiyatifi destekliyoruz ve Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım fonuna yatırım yapıyoruz. Modern dizel otomobiller geleceğin ulaşımında kesinlikle önemli bir rol oynayacak.”

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo