Volvo ve Geely, Lynk & Co için anlaştı

Ototeknikveri     05 Ağustos 2017 12:59

Volvo ve Geely teknoloji paylaşımı ve Lynk & Co’nun oluşumu için anlaştı. Konu ile detayları Volvo resmi sitesinde yayınladı.

Volvo ve Geely, Lynk & Co için anlaştı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüks otomobil üreticisi Volvo ve Çinli otomobil grubu Geely Holding, Cuma günü mevcut ve gelecekteki teknolojilerini paylaşmak ve yeni nesil elektrikli otomobillerin gelişimini hızlandıracak ölçek ekonomileri için anlaşmaya vardı. Anlaşma, ortak kurulacak iki yeni şirketle ilgili şartları belirliyor.Söz konusu anlaşma Çin’in Ningbo kentinde imzalandı, stratejik öncelikler, yönetim kadroları ve işbirliği için grup içinde hedeflenen sinerjiler anlaşma ile karara bağlandı. Sonuç olarak iki firma GV Automobile Technology (Ningbo) Co. Ltd. adı verilen yeni bir teknoloji ortak girişimi kuracak. Yeni girişimin mülkiyetini Volvo ve Geely Holding 50/50 paylaşacak. Teknoloji firmasının genel merkezi Çin’de olacak, İsveç’te de bir şube açılacak. Volvo’nun eski başkan yardımcısı ve Volvo Asya Pasifik CEO’su Lars Danielson, GV Technology’nin yönetim kurulu başkanı olacak. Yeni firma Volvo, Geely Auto ve Lynk & Co arasında teknoloji erişimi ve tedarik bakımından sinerji sağlayacak. 


 
Ayrıca anlaşma ile Lynk & Co markasının otomobil portföyünden sorumlu olacak yeni bir şirket daha kuruldu. Bu şirketin mülkiyeti Volvo, Geely Holding ve Geely Auto tarafından paylaşılacak ve yeni yönetim kurulları oluşturulacak. 


 
Geely Auto CEO’su An Cong Hui, Lynk & Co yönetim kurulu başkanı olacak, Volvo CEO’su Hakan Samuelsson ise Geely Holding mali işler yöneticisi Daniel Li ve Geely Auto grup başkan yardımcısı Feng Qing Feng ile birlikte yönetim kurulunda yer alacak.

 

Geely Holding yönetim kurulu başkanı Li Shufu yeni anlaşma için “Bu ortak girişimler otomotiv markalarımız için önemli değer yaratacak. Markalarımız arasında daha yakın işbirliği yaratarak, paylaşılan otomobil mimarileri, güç aktarım mekanizmaları ve elektrifikasyon ile global ölçek ekonomileri sağlamayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Lynk & Co markasının tam potansiyelini açığa çıkaracak bir sinerji yakalaycağız.” dedi. Volvo, Lynk & Co şirketinde %30 hisse sahibi olacak, Geely Auto %50, Geely Holding ise %20 hisse ile yeni şirketin mülkiyetini paylaşacak. Volvo’nun önemli orandaki azınlık hissesi Lynk & Co’ya olan desteğini yansıtıyor. Volvo ve Geely şimdiden teknolojilerini paylaşıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise Volvo’Nun yakında çıkacak 40 serisi modellerinde kullandığı ve Lynk & Co ile paylaşılan Kompakt Modüler Mimari (CMA). 

 

Volvo başkanı ve CEO’su Hakan Samuelsson, Lynk & Co ile işbirliğini genişletmek için sabırsızlandıklarını, bunun her iki firma için de faydalı olacağını söyledi. Lynk & Co firmasının oluşumu gerekli yasal prosedürlerin sonuçlanması ile birlikte Eylül’de tamamlanacak. 
 

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo