Volkswagen, Tesla'dan ilham alıyor

Ototeknikveri     07 Ağustos 2017 03:32

VW markasının genel müdürü Herbert Diess, VW'nin web sitesinde yayınlanan bir röportajda, satış bakımından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Volkswagen'in, işlerini geliştirmek için şu anda zararda olan genç firma Tesla'yı örnek aldığını söyledi.

Volkswagen, Tesla'dan ilham alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Diess, VW'nin önde gelen rakiplerinin kim olduğu sorulduğunda: "Asya ve Avrupa'da Toyota, Hyundai ve Fransız otomobil üreticileri, Amerika'da Tesla" dedi. Tesla, elektrikli otomobiller için kitlesel bir piyasa oluşturmak niyeti ile otomobil sektörünü sarstı ve hala yanmalı motorlar bağımlı yerli otomobil üreticilerine karşı rekabetçi bir tehdit oluşturuyor. Diess, geçen sene 5.98.800 adet otomobil satan Volkswagen markasının, geçen yıl 83.922 araç satan Kaliforniya merkezli küçük Tesla'yı yakalamayı ve geçmeyi hedeflediğini söyledi. Diess, VW çalışanları için yayınlanan "Inside" ile yaptığı röportajda "Tesla, şu anda sahip olmadığımız yeteneklere sahip rakipler arasında yer almaktadır." dedi. Diess, Tesla mühendislerinin yarısının yazılım uzmanları olduğunu ve VW markasında yazılım uzmanı sayısının çok daha düşük olduğunu söyledi. Tesla, iyi elektrik motorları, hızlı bir şarj ağı, otonom sürüş teknolojisi, internet bağlantısı ve araç dağıtımına yönelik yeni bir yaklaşıma sahip.

 

Elektrikli bir VW Golf kullanan Diess "Bu, önemli ölçüde gelişme ihtiyacımız olduğunu gösteriyor: Bunu yapabiliriz, kendimizi Tesla'ya karşı hazırlıyoruz. Amacımız yeteneklerimizi kullanarak Tesla'yı yakalamak, hatta geçmek" diye konuştu.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo