Volkswagen Grup markaları Almanya'da para iadesi yapıyor

Ototeknikveri     09 Ağustos 2017 04:56

Volkswagen Grup, Almanya'daki araç sahipleri için 10.000 euro'ya varan para iadeleri yapacak. İadeler eski otomobili yerine yenisini almak isteyenlere indirim olarak uygulanacak.

Volkswagen Grup markaları Almanya'da para iadesi yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Grup ile aynı adı taşıyan ana marka Volkswagen, yeni otomobil almak isteyen müşterilerine Up gibi modeller ile 2000 euro'dan başlayıp Touareg gibi modellerde 10.000 euro'ya kadar çıkan indirimler sağlayacak. Söz konusu teşvikler grup içindeki herhangi bir markaya ait eski otomobilini verip yenisini almak isteyen müşterilere verilecek. Takas için getirilen eski otomobillerin Euro 1 - Euro 4 standartlarını karşılaması gerekiyor. Şu anda Euro 6 emisyon standartları yürürlükte. Audi markasında ise teşvikler 3000 euro – 10.000 arasında değişiyor. Porsche Avrupa genelinde dört kapılı Cayenne SUV ya da Panamera coupe gibi modellerinde 5000 euro indirim yapıyor. Seat ise 8000 euro indirim yapacağını açıkladı. Skoda 5000 euro, Volkswagen Ticari Araçlar ise 10.000 euro indirimler sunuyor. 

 

Söz konusu takas karşılığı indirimler VW Grup yetkililerinin geçen hafta diğer Alman otomobil firmaları ile devlet yetkilileri arasında yapılan toplantı sonrası ortaya çıktı. Toplantıda özellikle Volkswagen emisyon skandalı sonrası gündeme oturan otomobillerin yol açtığı hava kirliliğine karşı alınabilecek önlemler konuşuldu. 

 

Volkswagen, BMW ve Daimler 5.3 milyon dizel otomobilde kirlilik kontrol yazılımlarını güncellemeyi kabul etti. Bu proje sektör çapında 500 milyon euro’ya mal olacak. Bunun yanı sıra yeni otomobil satın almak isteyenlere eski otomobilleri karşılığında cazip indirimler sunulacak.

 

Volkswagen satış şefi Juergen Stackmann kendisine sorulduğunda bu indirimlerin firmaya ne kadara mal olacağını net olarak söylemedi ancak milyonlarca euro’yu bulacağı ipucunu verdi. 

 

Dizel piyasası küçülüyor

Pek çok Avrupa piyasasında dizel motorlu otomobillere talep azalıyor. Dizel otomobillere şiddetle karşı çıkan çevre savunucusu grup Deutsche Umwelthilfe geçen ay Daimler ve Porsche’nin merkezlerinin bulunduğu Stuttgart şehrinde dizel araçların yasaklanmasına yönelik önemli bir davayı kazandı. 

 

Mercedes takas kampanyası için şartlarını henüz açıklamadı. BMW ise eski dizel otomobilini getirip elektrikli otomobil almak isteyenlere 2000 euro indirim yapacağını duyurdu. 

 

Volkswagen CEO’su Matthias Mueller geçen hafta Almanya’da grubun markalarına ait 4 milyon dizel otomobil için yazılım düzeltmeleri hazırladıklarını, bunların 2.5 milyonunun VW markasına ait zorunlu geri çağırma kapsamında olduğunu söylemişti.

 

Porsche ise gelecek ay çıkacak yeni nesil Cayenne SUV ile birlikte tüm modellerinde dizel versiyonları durdurma kararı almayı değerlendiriyor. Firma henüz bu konuda karar vermiş değil. 

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo