Honda Jazz yeni görünümü ve motor seçenekleri ile tanıtıldı

Ototeknikveri     14 Ağustos 2017 01:37

Yeni Honda Jazz daha sportif bir dış cephe ve yeni Dynamic donanım seviyesi ile geliyor. 130 PS benzinli motor Jazz ile ilk kez sunuluyor. Model rakipsiz esnek kullanım özelikleri ve genişlikte sınıf lideri yolcu alanını koruyor.

Honda Jazz yeni görünümü ve motor seçenekleri ile tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Honda Jazz 2017 Frankfurt Motor Show’un hemen öncesinde tanıtıldı. Dış cephe stili ve iç kabindeki güncellemelerin yanı sıra, yeni Jazz Avrupa’da ilk kez 130 PS (96 kW) 1.5 litre i-VTEC benzinli motorla sunulacak. Dış cephe değişiklikleri Jazz modelini Honda ailesinin en güncel stili ile uyumlu hale getiriyor. “Solid Wing Face” far imzası ve ön panjur ailenin geri kalanı ile uyumlu bu özellikler arasında yer alıyor. Ön tampon daha keskin şekilde oyuntulandırılmış, hava girişleri çevresinde agresif konturlar bulunuyor. Arka kısımda, daha sığ ızgara bölümleri, trapezoid alt kısmın üzerinden parlak siyah bir şeritle birbirine bağlanıyor. Dış cephedeki güncellemeler metalik Skyride Blue renk seçeneği ile tamamlanıyor. 

Honda’nın 130 PS benzinli motoru yüksek güç çıkışı ile düşük tüketimi biraraya getiriyor ve Euro 6 emisyon standartlarına uyum sağlıyor. Opsiyonel CVT otomatik şanzıman ile yakıt tüketimi 5.4 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 124 gr/km. CVT şanzıman hızlanma sırasında daha lineer ve kaliteli bir yanıt sağlaması için güncellendi.

130 PS benzinli motor yeni Dynamic donanım seviyesi için sunuluyor. Bu donanım seviyesinde alt ızgaranın altında daha ince ön splitter ve arka tamponda üç parçalı difüzör bulunuyor, bu kısımların her ikisi de sportif kırmızı çizgi ile vurgulanmış. Dynamic donanım seviyesinde aynı zamanda LED farlar, ön sis lambaları, yan etekler, bagaj kapağı spoyleri ve parlak siyah 185/55 R16 alaşım tekerlekler bulunuyor. İç kabinde döşemelerde özgün ince çizgili desenler, deri kaplama direksiyon ve vites kolu, ayrıca kabin genelinde turuncu dikişler kullanılmış.

 

Yeni Honda Jazz 354 litre (arka koltuklar katlandığında 897 litre) bagaj kapasitesi ve rakipsiz genişlikte yolcu kullanım alanı gibi özelliklerle önceki modelin olağanüstü esnekliğini koruyor. Honda’nın pratik 60:40 katlanabilen Magic Seat koltuk sistemi çok çeşitli kargo konfigürasyonlarına imkan veriyor. Otomobilin maksimum iç kabin yükleme uzunluğu 2480 mm, yükleme yüksekliği ise 1280 mm. 

Jazz modelinin standart donanımı içinde seyir kontrolü, ısıtmalı koltuklar, otomatik farlar ve City-Brake aktif güvenlik sistemi bulunuyor. Daha üst donanım seviyeleri 7 inç Honda Connect multimedya sistemi, arka park kamerası, anahtarsız giriş ve başlatma, öngörülü çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı ve trafik işaretleri tanıma gibi özellikler de sunuyor. 

 

102 PS 1.3 i-VTEC benzinli motor yeni Dynamic hariç tüm Jazz donanım seviyelerinde sunulmaya devam edilecek.

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo