Skoda elektrikli otomobil serisi 2020’den itibaren “Felicia E” hatchback ve coupe SUV ile büyüyecek

Ototeknikveri     15 Ağustos 2017 03:35

Skoda tam elektrikli bir hatchback, coupe SUV ve spor otomobil ile elektrikli otomobiller arenası için büyük planlara sahip.

Skoda elektrikli otomobil serisi 2020’den itibaren “Felicia E” hatchback ve coupe SUV ile büyüyecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda 2020 yılı itibariyle elektrikli hatchback ve coupe SUV ile elektrikli ürün atağına hazırlanıyor. Coupe SUV’nin markanın 122 yıllık tarihinin en pahalı modeli olması bekleniyor. Çek üretici elektrikli otomobil stratejisini Superb tak-çalıştır hibrit ve Citigo modelinin elektrikli versiyonu ile 2019’da başlayacak. 2020’de ise bu yılki Şangay Motor Show’da tanıtılan Vision E konseptinin üretim versiyonu gelecek. Model, Volkswagen Grubu’nun elektrikli taşıtlara özel yeni MEB şasi mimarisini kullanan ilk model olacak.

Volkswagen’in I.D. modeli ilk MEB mimarili otomobil olacak, kısa süre sonra Audi versiyonu da çıkacak. Skoda’nın elektrikli otomobillere büyük önem verilen Çin’deki varlığı grup içerisinde markaya elektrikli teknolojiler bakımından öncelik verilmesini sağlıyor. 

 

Coupe SUV model ise Karoq ve Kodiaq modelleri arasında konumlanacak ancak MEB mimarisinin getirdiği akıllı boyutlandırma iç kabin alanının Kodiaq ile neredeyse aynı seviyede olmasını sağlayabilir.

302 hp elektrikli motorlar ve 500 km sürüş mesafesi için gerekli pil kapasitesi nedeniyle modelin fiyatı 40.000 pound civarında olabilir. Bu da coupe SUV’yi Skoda’nın en pahalı modeli yapacak. Buna rağmen bu fiyat hala Tesla Model X’in yarısı kadar.

 

Skoda henüz büyük coupe modelinin ismini açıklamadı ancak firma SUV’ler için tasarladığı “Q” harfi ile biten pek çok ismi tescil ettirmiş durumda. Amiq, Eliaq ve Anuq yeni modelin potansiyel isimleri arasında. Modelin diğer MEB modeller ile birlikte Volkswagen Grubu’nun Slovakya’daki Bratislava fabrikasında üretilmesi planlanıyor.

Yeni Skoda elektrikli hatchback Felicia E adını alabilir

Coupe SUV, uzun aks mesafeli MEB versiyonlarından birisini kullanacak ancak piyasaya çıkışından yaklaşık bir yıl sonra daha kısıtlı bütçeye sahip alıcılara yönelik daha küçük ikinci bir elektrikli model gelecek.

Felicia E ismini taşıması beklenen bu model Skoda’nın kendi I.D. hatchback versiyonu olacak. Modelde I.D.’nin arkaya monte edilmiş 168 bhp elektrikli motoru de bulunacak. Model yine I.D. ile aynı şekilde pil kapasitesi ve sürüş mesafesi farklı iki versiyon ile sunulacak.

 

Felicia E’nin Rapid Spaceback ile hemen hemen aynı boyutta olması bekleniyor. Bu aynı zamanda Octavia’dan daha küçük olacağı anlamına geliyor. MEB mimarisinin sunduğu avantajlarla kabin alanı geniş Superb ile benzer seviyede olabilir.

 

[reklaml]

Volkswagen I.D. hatchback modelin bir dizel Golf ile hemen hemen aynı fiyatta olacağını (26.000 pound civarı) olacağını belirtti. Skoda’nın ise Felicia E’nin başlangıç fiyatını 24.000 pound civarında tutması bekleniyor.

 

2025’te Karoq boyutunda elektrikli SUV ve 300 hp spor otomobil

Bu iki modele Karoq ile kardeş daha küçük bir elektrikli SUV de katılacak. Ayrıca Skoda gibi pratiklik odaklı bir marka için çok önemli bir adım olarak, iki ya da dört kapılı bir elektrikli coupe sedan planlar arasında. Skoda’nın Ar-Ge yöneticisi Christian Strube Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada bu modelin sinyallerini vermişti.

 

Modelin toplam 300 hp üzeri güç çıkışıyla iki elektrikli motora sahip olması ve yaklaşık 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunması bekleniyor. Skoda bu modeli Çin’de rahatlıkla piyasaya sürecektir ancak Batı Avrupa’da markanın imajı için biraz sıra dışı olan bu modeli piyasaya sürmekte tereddüt edebilir. 

 

Skoda’nın pratiklik odaklı bir markadan “arzu nesnesi” otomobiller üreten bir markaya dönüşme konusundaki belirsizliği Kodiaq modelinin coupe versiyonu için de geçerli. Bu geleneksel yanmalı motorlu modelin 2020’den önce Çin’e gelmesi bekleniyor ancak Çin piyasası dışında da satışa çıkarılması konusunda pazarlama endişeleri ve üretim kapasitesindeki sınırlar bakımından şu an belirsizlik var.

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo