VW markası Rusya'da dönüşüme imza attı

Ototeknikveri     15 Ağustos 2017 04:21

Volkswagen Grubu'nun ana markası VW, Avrupa'nın en umut verici pazarı olan Rusya'daki ağır kayıpları, yükselen pazar hacimleri ve iyileşen para biriminin yardımıyla yılın ilk yarısında tersine çevirdi.

VW markası Rusya'da dönüşüme imza attı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rusya, geçen yıl 3.35 milyon yeni araç satışı yapılan Almanya'yı geride bırakarak Avrupa'daki en büyük tek pazar olabilir. Petrol ihracatından gelen gelirde keskin bir düşüş ve ayrılıkçı etnik Ruslar nedeniyle Ukrayna ile ihtilaftan kaynaklanan yaptırımlar geçen yıl piyasada %11 daralmaya neden olmuş ve sadece 1.430.000 araç satılmıştı. Markanın finans şefi Arno Antlitz VW markasının yılın ikinci çeyreği sonuçları üzerine yaptığı açıklamada "Rublenin birazcık yardımı ile Rusya'da yılın ilk yarısını zarar etmeden kapatabildik” dedi.

 

Para birimi gibi kendi kontrolü dışındaki faktörlere gelince markanın "şanslı" olduğunu itiraf eden Antlitz VW'nin kayıp yaşanan tüm piyasalarda imajını tazeleme ve taze ürünlerle ivme yakalamaya çalışma yaklaşımı sergilediğini belirtti.

 

Antlitz "Son aylarda ve yıllarda gerçekten maliyeti düşürdüğümüz Rusya'da bu yaklaşımın nasıl çalıştığını görebiliriz, yeni Tiguan'ı tanıttık ve marka konumumuz da gelişiyor" dedi.

 

Piyasa koşulları üç bölge arasında oldukça farklı olmasına rağmen, Antlitz, VW'nin ABD ve Güney Amerika'ya dönüş planları için de bu yaklaşımı takip ettiğini söyledi. Rusya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da kârlılığa geri dönüş, markanın 2020 yılına kadar yüzde 4'lük bir marj elde etme stratejisinin bir parçası.

 

Rusya yatırımları

VW Grup, ithalat vergilerini atlamak ve yerel içerik gereksinimlerini karşılamak için Rusya'ya yatırım yapıyor. Volkswagen'in Moskova'nın 170 km güneybatısındaki Kaluga'da bir fabrikasının bulunduğu ülkeye toplamda 1.75 milyar euro yatırım yapıldı. Fabrika, VW, Audi ve Skoda modellerini üretiyor. Haziran ayında VW, 2025 yılına kadar Rusya'nın GAZ grubuyla GAZ'ın Gorky fabrikasında VW ve Skoda markalarına araç üretmek bir anlaşma imzaladı.

 

Bununla birlikte, önemli yatırımlar yüksek hacimler sağlamakta şu ana kadar başarısız oldu. VW markasının Rusya'daki araç satışları, ilk yarıda global hacminin yüzde 1,4'ünden daha azdı. Bunda petrol ihracatında fiyatların düşüşü ve rublenin değer kaybı nedeniyle tüketicinin alım gücünün ve genel olarak taleplerin olumsuz etkilenmesinin payı var. 

 

Volkswagen'in Rusya yöneticisi Marcus Osegowitsch'e göre, olumsuz durum yavaş yavaş iyi yönde değişmeye başlıyor. Osegowitsch "Ruble yeniden güçleniyor ve biz durumu iyi yönetiyoruz, eğer  euro'ya karşı 65 ila 67 arasında kalırsa, bu bizim için iyi" dedi.

 

Rusya'da VW markasının yeni araba satışları Temmuz ayında %19 oranında artarak 46.866 adet oldu. Bu büyüme pazarın yüzde 9'luk büyümesinin iki katından fazla. Markanın pazar payı 4 puan artarak yüzde 5,5 oldu. Rusya pazarının bu yıl yüzde 4 oranında büyümesi bekleniyor.

 

Ford Motor CFO'su Bob Shanks, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada piyasanın yeniden kendini toparlamasından heyecanlandığını belirterek şunları söyledi: "Rusya'nın Avrupa'daki en geniş bireysel pazar haline gelme potansiyeli olduğuna ve bize çok iyi getiriler sağladığına inanıyoruz."

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo