2018 Honda Civic'te 1.6 Dizel Geliyor

Ototeknikveri     16 Ağustos 2017 11:54

Güncellenmiş 1.6 litrelik i-DTEC motor Mart 2018'den itibaren kullanılabilecek. Motorun CO2 emisyonları düşerken güç çıkışı (120 PS) ve maksimum tork (300 Nm) aynı kaldı.

2018 Honda Civic'te 1.6 Dizel Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kapsamlı bir şekilde revize edilen 120 PS 1.6 litre i-DTEC dizel motor, Mart 2018'den itibaren Avrupa'da Honda Civic serisine katılacak ve olağanüstü bir performans ve verim kombinasyonu sunacak. Yeni motor, yakıt tüketimi ve emisyon döngüsü bu yıl yürürlüğe giren yeni WLTP test prosedürü ile test edilen ilk motorlardan birisi. Bu zamana kadar kullanılan NEDC test prosedürü laboratuar testlerine dayalı teorik değerler veriyordu, WLTP prosedüründe ise gerçek dünya sürüş verileri kullanılıyor, böylece daha doğru sonuçlar veriyor. Honda, gerçek dünya performansını en üst düzeye çıkarmak için motor ve egzoz sisteminde önemli gelişmeler kaydetti. Yeni Honda Civic 1.6 i-DTEC'in verimlilik geliştirmeleri 3.7 l / 100 km yakıt tüketimi ve 99g / km (WLTP döngüsü altında) CO2 emisyonu ile sonuçlandı.

 

1,6 litrelik dizelin geliştirilmesinde, oldukça sağlam krom-molibden-çelik alaşımından yapılmış pistonlar kullanıldı ve "süper plato silindir taşlama" işlemi ile daha pürüzsüz piston hareketi sağlanarak silindir sürtünmesinde azalma elde edildi.

1,597 cc motor daha önce olduğu gibi aynı gelişmiş Bosch yakıt enjeksiyon sistemini kullanıyor ve küçük, yüksek verimlilikte bir turboşarj, düşük basınç EGR (egzoz gazı devirdaimi) sistemi, yüksek emişli akış ve yüksek girdaplı silindir kapağı portuna sahip. Hafif, yüksek mukavemetli bir krank mili ve tamamen alüminyum, silindir araları açık tipte, yüksek basınçlı, döküm motor bloğu motor ağırlığını en aza indirgiyor. Yeni i-DTEC için yapısal sağlamlığı artırmak ve dolayısıyla gürültü, titreşim ve sertlik yönetimini iyileştirmek için silindir bloğuna ilave döküm kirişler eklenmiş.

 

Honda'nın yeni 1.6 i-DTEC motoru, aynı zamanda, NOx ve parçacık emisyon seviyelerini doğrulamak için Gerçek Sürüş Emisyonu (RDE) prosedürüyle resmen test edilen ilk motorlardan biridir. Dizel motor, daha büyük katalizörler ve daha yüksek oranda değerli metallere (gümüş, platin ve neodimiyum) sahip NOx (azot oksit) deposu dönüştürücüsü ile rejenerasyon döngüsüne kadar azot oksit gazını depoluyor. Duman sensörü, rejenerasyon döngüsünün ne zaman gerekli olduğunu tam olarak algılıyor ve egzoz bileşenlerinin dayanıklılığını uzatıyor.

1.6 i-DTEC motor 4.000 devir / dakika'da 120 PS güç çıkışı ve 2.000 devir / dakika'da 300 Nm tork üretiyor ve Civic otomobilin 10.4 saniyede sıfırdan 100 km / saat hıza çıkmasını sağlıyor.

 

Honda'nın İngiltere'deki Swindon fabrikasında üretilen motor, yeni onuncu nesil Civic'in dört kapılı ve beş kapılı modellerinde mevcut olacak.

Dokuz ileri vitesli bir otomatik şanzıman, 2018 yılının ortasında Civic'in güç aktarma organı seçeneklerini daha da güçlendirecek ve iki tekerden çekişli bir otomobilde ilk kez kullanılacak.

 

Ülkemizde üretilen yeni nesil Honda Civic Sedan'da da 1.6 litrelik dizel motor ve 9 ileri oranlı otomatik şanzıman seçeneğinin sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 18 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo