Dizelin ölümü mü? Yeni 1.6 litre i-DTEC ile Honda Civic meydan okuyor

Ototeknikveri     17 Ağustos 2017 01:24

Avrupa dizel motorların ortadan kalktığı bir gelecek planlıyor ancak şimdilik dizel piyasanın bir gerçeği olarak varlığını sürdürüyor ve yabancı otomobil üreticileri bile piyasaya yeni dizeller sokuyor.

Dizelin ölümü mü? Yeni 1.6 litre i-DTEC ile Honda Civic meydan okuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Örneğin Honda Civic modeli için yeni 1.6 litre dizel motoru tanıttı. Yeni motor Avrupa piyasası için İngiltere’deki Swindon fabrikasında üretilecek. Büyük oranda azaltılan iç sürtünme sayesinde yeni i-DTEC motor güç çıkışından ödün vermeden daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon vaad ediyor. Yeni motorun yakıt tüketimi 3.7 l / 100 km, CO2 emisyonu ise sadece 99g / km. Üstelik bu veriler Honda’nın kendi iddiaları değil, gerçek dünya sürüş verilerini dikkate alan WLTP ve Gerçek Sürüş Emisyonu (RDE) test prosedürleri ile elde edilen sonuçlar. Motorun güç çıkışı 120 hp, tork değeri 300 Nm. Sıfırdan 100 km/saat hıza çıkış süresi ise 10.4 saniye. 

Honda sürtünmeyi azaltmak için pistonlarda krom-molibden-çelik alaşımı ve “süper plato silindir taşlama” işlemi kullandı. Motorda ayrıca küçük bir turboşarj, Bosch yakıt enjeksiyonu, düşük basıçlı egoz gazı devirdaim sistemi ve yüksek verimlilikli silindir başı portu bulunuyor. 

 

Yeni motor 2018 yılının Mart ayından itibaren dört kapılı (sedan) ve beş kapılı (hatchback) Civic otomobillerde kullanılabilecek. Yeni 9 vitesli otomatik şanzıman ise gelecek yılın ortalarında yeni motora eşlik edecek.

Son Güncelleme : 20 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo