Yeni Skoda KAROQ'un dijital gösterge paneli Frankfurt'ta tanıtılacak

Ototeknikveri     18 Ağustos 2017 01:45

Skoda için bir ilk: serbestçe programlanabilen bir dijital gösterge paneli. Yeni Skoda KAROQ hayalet göstergeleri ile marka için önemli bir başlangıca imza atacak.

Yeni Skoda KAROQ'un dijital gösterge paneli Frankfurt'ta tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Karoq Frankfurt Motor Show'da sergilenecek ve firmanın SUV kampanyasını devam ettirecek. Analog geleneği bozan Skoda'nın, kokpitinde dijital gösterge paneli bulunan ilk modeli KAROQ oldu. Sistemde dört farklı tema mevcut ve bunlar ayrı ayrı programlanabiliyor. Yolcular yeni sistem sayesinde daima çevrimiçi olabiliyor. Skoda Connect, otomatik acil arama fonksiyonu, gerçek zamanlı navigasyon ve araca uzaktan erişim sunuyor. Skoda, Skoda Karoq ile SUV kampanyasına devam ediyor. Kompakt SUV, şimdi beş motor seçeneği ve iki farklı donanım seviyesi ile sipariş edilebiliyor.

 

Skoda Karoq'da bulunan yeni dijital gösterge paneli "Classic", "Digital", "Infoprofile" ve "Reduced" temalarından birileri seçilerek kişiselleştirilebiliyor. Bu dört tema ile sürücü, Modüler Bilgi-eğlence sistemi matrisinin (MIB) etkileşimli ekranında gezinerek hangi bildirimlerin panelin hangi bölümünde gösterileceğini ve boyutlarını ayarlayabiliyor. Ses sistemi, telefon, yardım sistemleri (Lane Assist, Front Assist, vb.) ve araç durumu hakkında bilgiler sağ, sol veya ortada görünecek şekilde ayarlanabiliyor.

Dijital gösterge panelindeki temaların ayrıntıları şöyle:

Klasik (Classic) tema takometreyi ve hızölçeri ekranın sağında ve solunda yuvarlak göstergeler olarak sunuyor. Aralarındaki alan yapılandırılabiliyor, örneğin o andaki eğlence programının bir görüntüsü veya yakınlaştırma fonksiyonlu navigasyon haritası buraya eklenebiliyor.

 

Dijital (Digital) temada paneli tamamen kapsayan bir ana ekran bulunuyor, burada örneğin güncel eğlence programı veya navigasyon haritası tam ekran görüntülenebiliyor. Bu ana ekranın altında ve üstünde ise, anlık hız, vites tavsiyesi, trafik işareti tanıma, kalan mesafe, programlanmış rotadaki bir sonraki dönüşe olan mesafe veya hedefe kalan mesafeyi gösteren küçük dijital ekranlar için yer var.

 

Bilgi profili (Infoprofile) düzeninde ise ortada diğer şeylerin yanı sıra navigasyon haritasının görüntülenebildiği geniş bir ekran var. Ek bilgiler, haritanın soluna, sağına veya üstüne yerleştirilebiliyor. Sürücü anlık hızı, piktogramlar içeren bir navigasyon ekranını, vites seçimini, trafik işareti algılama (örn. Hız sınırları, sollama yasağı) sistemini veya sürüş süresini görüntülemeyi seçebiliyor.

 

Sade (Reduced) düzende, mevcut hız ve kalan mesafe gibi bilgilerin görüntülenebileceği iki büyük ekran bulunuyor. Ek temel bilgiler ekranın üstünde ve alt kısmında görüntülenebiliyor. Eğer rota kılavuzu açıksa, ortada navigasyon oku görüntüleniyor.

 

Skoda Karoq, şimdi Ambition ve Style donanım seviyeleri ile sipariş edilebiliyor. Müşteriler ayrıca iki benzinli ve üç dizel motor arasından seçim yapabiliyorlar. KAROQ Frankfurt'taki Uluslararası Otomobil Fuarı'nda 12 Eylül 2017'den itibaren tanıtılacak.

Son Güncelleme : 20 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo