Elektrikli Volkswagen Microbus I.D. konseptini temel alacak

Ototeknikveri     20 Ağustos 2017 10:29

70 yıllık tarihe sahip Volkswagen Microbus’un yeni nesli I.D. konseptini temel alarak üretilecek. Yeni model Kaliforniya’daki Pebble Beach Concours d'Elegance etkinliğinde tanıtıldı. Etkinlikte konuşan Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess “Bu taşıt geçmişi ve geleceği, Pebble Beach ve Silikon Vadisi’ni birleştiriyor.” dedi.

Elektrikli Volkswagen Microbus I.D. konseptini temel alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen’in I.D. BUZZ konsepti üretim versiyonuna dönüşmeye hazırlanıyor. Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess ve Dr. Eckhard Scholz konseptin seri üretime geçirileceğini Kaliforniya’daki Pebble Beach Concours d'Elegance duyurdular. Tarihi otomobillerle yeni konsept taşıtların birarada sergilendiği Concours d’Elegance etkinliğinin bu duyuru için çok uygun bir yer olduğunun altını çizen Diess “Bu taşıt Volkswagen’in elektrikli sürüş teknolojileri inisiyatifinde çok önemli bir yere sahip ve Microbus’un sürüş hissini geleceğe taşıyor.” dedi. Geliştirme faaliyetleri kapsamında Volkswagen I.D. BUZZ üretim versiyonunu dört kapılı kompakt I.D. modelinden sonra 2022’de bayilerde satışa sunmayı hedefliyor. Volkswagen I.D. BUZZ ve I.D. ailesini daha çok Kuzey Amerika, Avrupa ve Çin piyasalarında pazarlayacak.

 

Volkswagen CEO’su Dr. Herbert Diess yeni Microbus için “Detroit ve Cenevre’deki global otomobil fuarlarındaki sunumlardan sonra, müşterilerimizden bu konsepti üreitme geçirmemizi isteyen pek çok mektup ve e-posta aldık. Duyuruyu Pebble Beach’de yapmamız tesadüf değil. Amerika’da Microbus ismiyle bilinen Bulli, Kaliforniya yaşam tarzının her zaman önemli bir parçası oldu. Şimdi bu efsanevi modeli Volkswagen’in yeni e-jenerasyonu ile geri getiriyoruz ve Bulli’yi elektrikli bir taşıt olarak yeniden yaratıyoruz.” diye konuştu. 

 

Konseptte olduğu gibi üretim versiyonunda da piller taşıtın zemininde bulunacak. Elektrikli sürüş donanımı fazla yer kaplamayacak, bu da ön ve arka aksların birbirinden oldukça uzağa yerleştirilebileceği anlamına geliyor. Böylece uzun aks mesafesi ve kısa sarkıntılar sayesinde iç kabinde çok daha fazla alan olacak. Diess, taşıt dışarıdan kompakt bir minibüs gibi göründüğü halde içeride büyük minibüsler kadar alan sunacağını belirtiyor. Modeli eşya ve ürün taşımak için kullanmak isteyenler için de I.D. BUZZ Cargo versiyonu sunulacak. Bu versiyon da yine elektrikli olacak ve 3. seviye otonom sürüş teknolojisiyle gelecek. Volkswagen Ticari Araçlar CEO’su Dr. Eckhard Scholz bunun özellikle şehir içi yük taşımacılığı için ideal bir elektrikli minibüs olacağını vurguladı. Hollandalı Volkswagen ithalatçısı Ben Pon, Kaliforniya’da I.D. BUZZ’a büyük ilgi gösterenlerden birisiydi. Pon, ilk VW Bulli’nin gelişiminde 70 yıl önce yaptığı bir çizimle babasının katkısı olduğunu söyledi. Aradan 70 yıl geçse de, I.D. BUZZ hala ilk Bulli minibüsün genlerini taşıyacak. Bu kimlik, özellikle aracın kompakt boyutlarına rağmen geniş kullanım alanı sunması ile ortaya çıkıyor.

 

4292 mm uzunluğu, 1976 mm genişliği ve 1963 mm yüksekliği ile konsept sıradışı boyutlar sunuyor. Yeni elektrikli mimariyi kullanan üretim versiyonu konseptten pek çok tasarım özelliğini alacak. Ayrıca taşıtta değiştirilebilir oturma düzeni, interaktif bağlanabilirlik ve otonom sürüş özellikleri bulunacak.

 

Elektrikli taşıt serisinin genişletilmesi Volkswagen’in 2025 Stratejisi’nin bir parçası. Firma 2025 yılına kadar 30 elektrikli model çıkartmayı hedefliyor.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo