Volkswagen’den yeni minibüs: Buzz

Ototeknikveri     21 Ağustos 2017 01:47

Volkswagen elektrikli I.D. Buzz konseptini üretime geçirerek 2022 yılında satışa sunacak. Minibüsün kişisel kullanım ve ticari taşımacılık amaçlı iki versiyonu olacak.

Volkswagen’den yeni minibüs: Buzz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni minibüs – ya da Volkswagen’in ifadesi ile “mikrobüs” - ticari versiyonunda 3. seviye otonom sürüş teknolojilerine sahip olacak. Buzz Volkswagen’in MEB mimarisi ile üreteceği üç elektrikli taşıttan birisi olacak. Serinin diğer üyeleri ise I.D. Crozz SUV ve I.D. hatchback. Firma Buzz konseptinin üretime geçeceğini Cumartesi günü Kaliforniya Pebble Beach’de açıkladı. 
 
Volkswagen CEO’su Herbert Diess yeni model ile ilgili açıklamasında “Amerika’da Microbus ismiyle bilinen Bulli, Kaliforniya yaşam tarzının her zaman önemli bir parçası oldu. Şimdi bu efsanevi modeli Volkswagen’in yeni e-jenerasyonu ile geri getiriyoruz ve Bulli’yi elektrikli bir taşıt olarak yeniden yaratıyoruz.” dedi.
 
Üretim versiyonu Buzz 4942 mm uzunluğunda, Honda Odssey’den 216 mm ve Ford Explorer’dan 102 mm daha kısa. Yeni model Almanya Hanover’de, Bulli’nin önceki altı neslinin üretildiği fabrikada üretilecek. Model Avrupa, ABD ve Çin’e ihraç edilecek.
 
Kompakt güç aktarım organları ve esnek platform mimarisi sayesinde Volkswagen Buzz değiştirilebilir oturma konfigürasyonları sunacak. İlk önce sadece ticari versiyonda otonom sürüş bulunacak ancak 2025 yılı itibariyle tüm I.D. modelleri otonom hale gelecek. 
 
Volkswagen Buzz minibüsün elektrikli sürüş mesafesini açıklamadı ancak konsept versiyonun 369 hp gücünde iki motorlu sistemle 435 km sürüş mesafesine sahip olduğu biiniyor. Üretim versiyonunun mesafesi bundan biraz daha fazla olabilir.

Son Güncelleme : 21 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo