2018 BMW M5 dört çekişli sürüş sistemi ve 600 hp motor ile tanıtıldı

Ototeknikveri     22 Ağustos 2017 03:33

BMW, önümüzdeki ay Frankfurt Motor Show'da yer alacak 2018 M5'i resmen tanıttı.

2018 BMW M5 dört çekişli sürüş sistemi ve 600 hp motor ile tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil gücünü 600 PS (441 kW) güç çıkışı ve 750 Nm tork üreten 4.4 litre M TwinPower Turbo V8 motordan alıyor. Sekiz vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile çalışan motor, otomobilin 3,4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. 0-200 km / s çıkış hızı ise 11.1 saniye. Standart model 250 km / s hızla sınırlı ancak otomobil isteğe bağlı M Sürücü Paketi ile donatıldığında bu 305 km / saate yükseltilebiliyor. Modeldeki en büyük değişiklik, BMW'nin yüksek performans segmentinde "en iyi dört tekerlekten çekiş sistemi" olduğunu iddia ettiği M xDrive'ın eklenmesi. Sistem, Aktif M Diferansiyel ile birlikte çalışıyor ve geleneksel arka tekerlekten çekiş de dahil olmak üzere farklı ayarlara sahip.

 

Stil cephesinde, M5, geniş hava girişleri ve köşeli bir tasarıma sahip agresif bir ön tampon ile dikkat çekiyor. Ayrıca aerodinamik aynalar, oyuntulu alüminyum kaput ve karbon fiber takviyeli plastik (CFRP) çatı önemli özellikler arasında. Dört egzoz borulu spor egzoz sistemi ve entegre difüzörü olan yeni bir arka tampon da yeni model ile birlikte geliyor.

 

M5 standart olarak Orbit Gri renginde ve özel M lastikler içeren 19 inç jantlarla geliyor. Önde mavi renkte altı pistonlu kaliperler e arkada tek pistonlu yüzer kaliperler ile yüksek performanslı fren sistemi de önemli özelliklerden. Müşteriler 20 inç jantlar ve araba ağırlığını 23 kg azaltan M karbon seramik frenler de sipariş edebiliyorlar.

İç kabin, M spor direksiyon simidi, Merino deri spor koltuklar ve özel alüminyum kaplama ile donatılmış olarak geliyor. İç kabinde, daha iyi yanal destek sunmak üzere yeni geliştirilen M çok fonksiyonlu koltuklar da dahil olmak üzere çeşitli farklı seçenekler mevcut olacak.

 

Pek çok kişi, dört tekerden çekişin eklenmesi nedeniyle arabanın öncekinden daha ağır olacağından endişe ederken, BMW aracın 1855 kg ağırlığında yani önceki modelden çok daha hafif olduğunu belirtiyor.

 

BMW M5, Eylül ayında siparişe açılacak ve Almanya fiyatı 117.900 euro'dan başlayacak.

 

İlk müşteriler Frozen Dark Red metalik boyalı, 20 inç hafif alaşım jantlara sahip M5 First Edition'u sipariş edebilecekler. Bu versiyonun iç kabininde piyano siyah yüzeyler, M çok fonksiyonlu koltuklar ve sınırlı sayıda üretilen aracın numarasının yazıldığı bir plaka bulunacak. 400 adet üretilecek First Edition için 19.500 euro ek ödeme alınacak.

 

İlk teslimatlar önümüzdeki baharda gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo