Yeni 2018 Mercedes-AMG GT kamuflaj ile görüntülendi

Ototeknikveri     23 Ağustos 2017 03:18

Mercedes-AMG'nin yeni Porsche Panamera rakibi daha az kamuflajla fotoğraflandı.

Yeni 2018 Mercedes-AMG GT kamuflaj ile görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes, Porsche Panamera'ya, AMG GT'nin dört kapılı versiyonuyla yeni bir rakip hazırlıyor. Bu yeni casus fotoğraflarda kamuflaj her zamankinden daha az ve yeni modelin bu yılın başlarında Cenevre Motor Show'da tanıtılan konsept otomobile ne kadar benzeyeceğini ortaya koyuyor. Örneğin arka tarafta, daha önceki test otomobillerinde görülen büyük yanıltıcı parça kaldırıldı ve AMG GT coupe'nin pürüzsüz arka tarafı açığa çıkarıldı. Mercedes'in tasarım dilinin yeni halini yansıtan ön kısımdaki kamuflaj da azaltıldı ve Panamera tarzı ön panjur ile ve yeni farlar açığa çıkartıldı. Otomobil tipik prototip kamuflajı ile kaplanmış olmasına rağmen, konseptin genel profilinin üretime de yansıtılacağı açıkça görülüyor. Uzun, alçak kaput, ince yan camlar, kalın tekerlek kemeri çevreleri ve eğimli tavan çizgisi gibi özellikler de konseptte olduğu gibi korunuyor. Konseptin gümüş ve altın jantları, yerini ciddi görünümlü performans frenlerini gizleyen siyah jantlara bırakıyor.

 

Cenevre'deki dört kapılı coupe konsepti "Mercedes-AMG tarafından AMG GT ailesinin daha da genişletilmesini müjdelemek" için geliştirildi. Maksimum performans için benzinli ve elektrikli bir karışımın kullanıldığı markanın bir performans hibrididir anlamına gelen EQ Power + adını kullanan ilk modeldir.

 

AMG GT ayrıca EQ Power+ adı ile benzinli - elektrikli hibrit sunan ilk model. Bu, AMG'nin performans odaklı coupe ve roadsterlardan oluşan GT serisinin ikinci özel modeli ve E 63 gibi AMG özellikli Mercedes sedanlardan oldukça farklı bir konsept.

 

Konseptin profili uzun ve alçak kaput, dik eğimli ön cam ve geniş tekerlek izi ile açıkça AMG GT coupe ile ilişkili. 'Panamerica' dikey ön panjur tasarımı ve ince arka lambalar gibi detaylar da devam ettiriliyor. Kapı tutacakları Tesla tarzı gömme şekilde yapılmış, ayrıca konsept, karbon fiber bir arka difüzörle çevrili, ortaya monte edilmiş bir egzoza sahip. Büyük iki renkli jantlar ve yeni 'sıcak kırmızı' sıvı-metal renk seçeneği de öne çıkan özellikler arasında.

AMG GT konsepti için aerodinamiğe özelikle odaklanılmış, dış kapılardaki aynalar yerine gizli kameralar konulması ve hava girişi panjurlarının yerlerinin değiştirilmesi gibi ayrıntılara dikkat edilmiş. Aero optimize tekerlekler yüksek performanslı karbon-seramik frenleri gizliyor.

 

Tanıdık AMG 4.0 litrelik ikiz turbo V8 motor, elektrikli motorla birlikte konsepti güçlendiriyor. Henüz güç çıkışının ne kadar olduğu bilinmiyor ancak 600 bhp'nin üzerinde olması bekleniyor. AMG, 0 - 100 km/s çıkış süresinin 3 saniyenin altında olacağını söylüyor.

 

Otomobilde tork vektörlü 4MATIC+ dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor. İstikrar ve viraj alma hızına yardımcı olmak için her tekerleğe güç gönderilebiliyor.

 

Pil sistemi, Mercedes F1 otomobilinde kullanılan teknolojiden türetildi ve AMG, "geleneksel hibrit pillerden daha güçlü fakat aynı zamanda daha kompakt ve daha hafif" diyor. Araba sadece elektrikli veya sadece motor modlarında ve her ikisini de birleştiren standart modda çalışabiliyor.

 

2018 yılı içinde daha üretime hazır görünen bir model tanıtılabilir.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo