Volkswagen, Dieselgate yazılım düzeltmesinin neden olduğu sorunları gidereceğine söz verdi

Ototeknikveri     23 Ağustos 2017 04:07

Volkswagen 250.000 kilometrenin altındaki otomobillerle ilgili şikayetleri dikkatli bir şekilde değerlendireceğini açıkladı.

Volkswagen, Dieselgate yazılım düzeltmesinin neden olduğu sorunları gidereceğine söz verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma, yeni motor yönetim yazılımına olan güveni artırmak için emisyonları düşürmek amacıyla otomobillerine güncelleme uygulanan müşterilerin şikayetlerini otomobilin 250.000 km'den az ve son 24 ay içinde düzeltme almış olması kaydıyla değerlendireceğini taahhüt ediyor. Konuyla ilgili müşterilere gönderilen mektupta, Volkswagen'in yazılım değişikliğinden kaynaklanan bir sorunun olduğunu tespit etmesi halinde, "iyi niyet politikasına uygun olarak, tüketicilerin makul endişelerine yanıt vermek için sorumlu ve hızlı davranacağı" belirtiliyor. Dieselgate emisyon skandalının ardından dünya çapında 4.7 milyondan fazla Volkswagen Grup otomobilinin yazılımı güncellendi. Bu teknik önlemin motorun çalışması üzerinde olumsuz etkisi olmayacağının iddia edilmesine rağmen bazı müşterilerden şikayetler geldi.

 

Bu yılın başlarında yapılan bir test, düzeltme sonrası araçlarda yakıt tüketiminde artış ve CO2 emisyonlarının yükselmesi gibi sorunlar oluştuğunu ortaya koyarken, Volkswagen Dizel Müşteri Forumu tarafından hazırlanan bir raporda 2.0 litrelik dizel düzeltmesi yapılan otomobillerde de arızalar ve mekanik sorunlar yaşandığı belirtildi.  Volkswagen, bulgulara itiraz ederek, otomobiline düzeltme yapılan müşterilerin sadece %1'inden şikayet geldiğini iddia etti. 

 

Açıklamada "Bu, müşterilerin %99'undan fazlasının ücretsiz teknik önlemlerin uygulanmasından memnun oldukları anlamına geliyor. Herhangi bir sorun bildiren müşteriler çok küçük bir orana sahip ve şikayet gelen otomobillere öncelik vererek ilgileniyoruz" denildi.

Son Güncelleme : 23 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo