Volkswagen Tiguan R, Audi'den beş silindirli motorla test ediliyor

Ototeknikveri     24 Ağustos 2017 03:02

TT RS ve RS3'den 2.5 litrelik motor Volkswagen Tiguan R modelinde yer alacak.

Volkswagen Tiguan R, Audi'den beş silindirli motorla test ediliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Tiguan, yeni bir performans odaklı R versiyonu kazanacak. Yeni model beş silindirli bir motorla Nürburgring'de test edilirken görüntülendi. Her ne kadar VW ayrıntıları tam açıklamasa da, VW patronu Herbert Diess daha önce R markasında ilk yeni modelin muhtemelen bir SUV olacağı sinyalini vermişti. Diess, Tiguan ve diğer SUV'lerin GTI versiyonlarının olmayacağını, GTI markasının sadece yeni Up GTI'ye kadar genişletileceğini söyledi. Diess, GTE markasında ise büyümeye yer olduğunu belirtti, bu nedenle bir Tiguan GTE ve bir T-Roc GTE ufukta diyebiliriz. Tiguan R, 6.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilen, 240 hp 2.0 litre BiTDi motorlu mevcut en üst modelin de üzerine gelecek. Tiguan R'nin 5 saniyede 100 km/s hıza ulaşması bekleniyor.

 

Tiguan R, Tiguan'ın R-Line donanım seviyesine oldukça benziyor ancak Tiguan R'nin fiyatı en üst seviye Golf dizel ile Golf R arasındaki fiyat farkına benzer şekilde 50.000 euro'ya yaklaşabilir.

 

Golf R'nin dörtlü egzoz borusu yerleşiminin aksine, Tiguan R geliştirme otomobilinde iki büyük arka egzoz var; ancak bu üretimde değişebilir. Araba, daha önce 996 Porsche 911 Turbo'ya benzeyen, dörtlü egzoz boruları kullanmıştı.

 

2.5 litrelik, beş silindirli motorun zaten kullanıldığı Audi RS3 ve TT RS'den farklı olarak Tiguan R'nin motoru 395 hp gücünde olmayacak. Güç çıkışı, Seat Ateca Cupra (300 hp) ve Golf R (306 hp) ile benzer şekilde 300 - 306 hp arasında olabilir. Audi ve Volkswagen otomobilin geliştirilmesi konusunda işbirliği yapıyor.

 

T-Roc ilk kez bir kaç hafta sonra Frankfurt Motor Show'da tanıtılacak. Tiguan R ise büyük olasılıkla Cenevre'de karşımıza çıkabilir.

Son Güncelleme : 25 Ağustos 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo