Yeni Electric Konsepti ile MINI, Geleceğe Bağlanıyor

Ototeknikveri     30 Ağustos 2017 08:24

MINI, yeni Electric konseptini paketinden çıkardı. Mini bu konsept ile gelecekti şehir otomobillerinin nasıl olacağı hakkında ipuçları veriyor.

Yeni Electric Konsepti ile MINI, Geleceğe Bağlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Frankfurt Motor Show'da ilk kez tanıtılacak olan Electric konsepti, şehir sakinlerine hitap etmek için tasarlandı ve "önümüzdeki yıllarda elektrikli gündelik ulaşımın neye benzeyeceğini" gösteren bir pencere açıyor. Fütüristik bir MINI Cooper'a benzeyen bu konsept, LED farlar ve "simüle edilmiş hava girişleri" ile sportif bir ön tampon ile çevrelenmiş benzersiz bir ön panjura sahip. Yarış otomobillerini andıran stil arka kısımda gömme kapı kolları ve fiberglas yan etekler ile devam ediyor. Ayrıca otomobilde 3D yazıcı ile yaratılmış aerodinamik işlemelerle 19 inç tekerlekler bulunuyor. 

 

Arka kısım biraz daha geleneksel, bagaj kapağına monte edilmiş bir spoyler ve fiberglas difüzör ile geliyor. Konsept, Union Jack (İngiltere bayrağı) aksanlara sahip LED arka lambalar ile MINI'nin İngiliz kökenlerine de göndermede bulunuyor.

 

Otomobil gücünü yüksek performanslı bir elektrikli güç aktarma sisteminden alıyor. Detaylar henüz açıklanmadı ancak MINI konseptin hızlı yanıt verdiğini ve go-kart hissi veren bir sürüş deneyimi yaşattığını söylüyor. 

 

BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krüger'in açıkladığı gibi "MINI Electric konsepti, heyecan verici bir elektrikli modelin önizlemesini sunuyor." Konseptin neredeyse üretim hazır görünmesi sürpriz değil çünkü şirket 2019'da yeni bir elektrikli model çıkaracağını belirtmişti. 

Son Güncelleme : 01 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo