Dacia Duster cesur bir tasarıma kavuşuyor

Ototeknikveri     05 Eylül 2017 03:01

Renault'nun bütçe dostu Dacia markası, Duster SUV modeline kapsamlı bir güncelleme ile daha da şık bir görünüm kazandırdı.

Dacia Duster cesur bir tasarıma kavuşuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yarı kompakt SUV 2010'da piyasaya çıktığından beri çok ilgi gördü. Renault, modelin Renault ve Dacia markaları altında 100 ülkede 2 milyon adetten fazla satıldığını belirtiyor. Dış cephedeki değişiklikler, modelin daha geniş görünmesi için daha geniş bir ön panjuru, SUV'ye daha iddialı bir duruş vermek üzere kaputtaki kırışıklık çizgilerinde değişiklikler ve daha büyük bir kaydırma plakasını içeriyor. Duster ayrıca Dacia'nın dört kırmızı kareden oluşan arka aydınlatma imzasını alıyor. Arka kaydırma plakası da öncekinden daha geniş.

Renault'dan yapılan açıklamada "Siyah kanat kemerleri otomobilin maceracı kimliğini vurguluyor," denildi.

Renault, "tamamen yeniden tasarlanmış ve yüksek kaliteli iç mekan" ile biniş konforunu artıracaklarını belirtti. Frankfurt fuarında yapılacak tanıtımın öncesinde otomobildeki değişikliklerle ilgili başka ayrıntı verilmedi.

 

2013'teki bir güncellemeyi takip eden yeni versiyon, 12 Eylül'de Frankfurt otomobil fuarı'nda tanıtılacak. Modelin önümüzdeki yıl Fransa'da satışa çıkması bekleniyor.

JATO Dynamics'e göre, Dacia 2016'da Avrupa'da 140.194 Duster sattı, modelin satışları yüzde 12 arttı. Bu yılın ilk altı ayında 73.231 adet satılan model, geçen yılın aynı döneminde 73.613 adet satılmıştı.

 

Renault fiyat bilgilerini açıklamadı, ancak Dacia yöneticileri şirketin stratejisinin fiyat yükseltmeden modelleri yükseltmek olduğunu belirtiyor. Mevcut Duster'in fiyatı, Fransa'da 11.990 euro'dan başlıyor ve tam donanımlı versiyonları 20.000 euro'ya kadar çıkıyor.

Duster, Renault Grubu'nun BO platformunun bir versiyonunu ve bildirildiğine göre, 1.2 litrelik benzinli ve 1.5 litrelik dizel motorları kullanmaya devam edecek. Model önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemleriyle sunulacak.

 

Dacia markası, segmentlerindeki en düşük fiyatlı araçlar ile bütçeye duyarlı alıcılara hitap ediyor. 1999 yılında Rumen şirketini satın alan Renault Grubu için Dacia ilk günden bu yana güçlü bir performans sergiledi. Dacia'nın Avrupa satışları 2016 yılında % 11 artarak 415.010 adete; küresel satışlar % 6 artışla 584.000 adete çıktı. Renault Grup markalar için ayrı ayrı kar beyanları yayımlamasa da, analistler Dacia'nın kâr marjını yüzde 10 civarında tahmin ediyor.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo