Honda, Frankfurt Motor Show'da CR-V Hybrid Prototype'yi tanıtacak

Ototeknikveri     05 Eylül 2017 04:30

Honda hibrit teknolojisi, Avrupa'da ilk kez bir SUV modeli içinde sunulacak.

Honda, Frankfurt Motor Show'da CR-V Hybrid Prototype'yi tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hybrid Prototype'nin stili, dünyanın en çok satan SUV'sinin tanıdık siluetini muhafaza ediyor, aynı zamanda yeni CR-V'nin Avrupa spesifikasyonunun önizlemesini sunuyor. Akıllı Çok Modlu Sürüş (i-MMD) hibrit sistemi, 2.0 litre i-VTEC benzinli motor ve iki elektrikli motor ile kesintisiz güç hissi ve tork sağlıyor. Hibrit sistem, 1.5 litre VTEC TURBO benzinli motorun yanında iki seçenekli serinin bir parçası. Honda, 2017 Frankfurt Motor Show'da CR-V Hybrid Prototype'yi tanıtmaya hazırlanıyor ve Avrupa'daki ilk elektrikli sürüş sistemine sahip SUV'nin önizlemesini yapıyor. Hibrit prototip ayrıca yeni çıkacak Avrupa spesifikasyonu CR-V model serisinden stil ipuçlarına sahip.

CR-V Hybrid Prototype ile, yeni CR-V Avrupa'daki bir otomobil fuarında ilk kez sergilenmiş olacak. Otomobil, sofistike ve sportif kimliğini koruyan evrimsel tasarımıyla Avrupa'nın en çok satan SUV'sinin siluetini devam ettiriyor. Önceki versiyondan daha uzun, geniş ve yüksek olan yeni CR-V'nin hibrit prototipi, yeni dış cephe stili ve kaslı tekerlek kemerleri ile daha heybetli bir duruş sergiliyor.

Yeni SUV, aracın omuz hacmini artıran ince A sütunları ile zarafet ve atletizm dengesini kurmayı başarıyor, aynı zamanda daha büyük bir tekerlek ve lastik kombinasyonuna sahip. Kaputta ve arka kısımda daha keskin konturlar var ve burun kısmı, özgün far grafikleri ile Honda ailesinin en yeni 'yüzünü' yansıtıyor.

 

CR-V Hybrid Prototype'nin iki motorlu i-MMD (Akıllı Çok Modlu Sürüş) sistemi bir elektrikli tahrik motoru, elektrik enerjisi üretimi ve tahrik için 2.0 litrelik bir i-VTEC dört silindirli Atkinson döngülü benzinli motor ve ayrı bir elektrik jeneratörü motorundan oluşuyor. Hibrit sistemin geleneksel bir şanzımana ihtiyacı yok, sistemde bunun yerine hareketli parçalar arasında doğrudan bir bağlantı oluşturan tek ve sabit vites oranı bulunuyor ve bu da sistem içerisinde torkun düzgün bir şekilde aktarılmasını sağlıyor.

 

I-MMD sistemi, yakıt ve elektrik enerjisinin en verimli şekilde nasıl kullanılacağını belirliyor; yani, sürücünün üç sürüş modu için ayar yapmasına gerek kalmıyor. Elektrikli sürüş, hibrit sürüş ve motorlu sürüş modları sistem tarafından otomatik belirleniyor.

Elektrikli sürüşte, tahrik motoru gücünü sıfır emisyonlu sürüş sağlayan pillerden alıyor. Benzinli motor, hibrit sürüşte elektrikli jeneratör motoruna güç sağlıyor, bu da elektrikli tahrik motoruna güç veriyor. Bu modda, benzinli motorun fazla gücü jeneratör motoru vasıtasıyla geri dönüştürülerek pil takımını şarj ediyor. Motorlu sürüşte, tekerlekler doğrudan benzinli motor tarafından sürülüyor ve elektrikli tahrik motorundan gerektiğinde güç beslemesi uygulanıyor. 

 

Çoğu kentsel sürüş durumunda, araç optimum verimlilik için hibrit sürüş ve elektrikli sürüş arasında geçiş yapıyor. Motorlu sürüş, tempolu hızlanma ve verimli otoyol sürüşü için gerektiğinde devreye giriyor.

 

2018 CR-V, Honda'nın 1.5 litrelik VTEC TURBO benzinli motoru ve 6 vitesli manuel veya sürekli değişken "CVT" şanzıman seçeneği ile de sunulacak. Yeni CR-V, Avrupa pazarlarında bir dizel seçenek içermeyecek.

 

Yeni Honda CR-V hakkında daha fazla bilgi, önümüzdeki yılın başlarında gelecek. Yeni SUV resmi olarak Avrupa pazarlarında 2018'de piyasaya sürülecek.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo