Jeep Liberty'de meydana gelen ölümlü kaza endişe uyandırdı

Ototeknikveri     05 Eylül 2017 07:14

Amerika'nın Ohio eyaletinde 58 yaşındaki bir kadının bu hafta başlarında Jeep Liberty'de meydana gelen bir kazada hayatını kaybetmesinden sonra uzmanlar FCA'nın 2013'teki geri çağırmasını hatırlattı.

Jeep Liberty'de meydana gelen ölümlü kaza endişe uyandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz Pazartesi günü, Vicki Hill, 2007 model Jeep'inde arkadan çarpma sonucu meydana gelen kazada öldü. Uzmanlar, FCA'nın yakıt deposunun arkadan çarpışmalarda alev almasını önlemek için yaptığı geri çağırmanın yeterince etkili olmadığını söyledi. 2013'te Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ve Jeep, araçlarla ilgili eksikliklerle bağlantılı olarak 50'den fazla ölümün ardından 1.56 milyon 2002-2007 Jeep Liberty ve 1993-1998 Jeep Grand Cherokee modellerini geri çağırmıştı. Soruşturmalar, arka süspansiyon ile tampon arasında bulunan yakıt deposunun kazalarda yakıt kaçaklarına ve yangınlara karşı savunmasız kaldığı sonucuna vardı. Sonuç olarak, otomobil üreticisi, sorunu çözmeye yardımcı olmak için araçları çekme kancaları ile donattı.

 

Bununla birlikte, Otomobil Güvenliği Merkezi'nin direktörü Jason Levine, "18 ay önce endişelendiğimiz problemleri tam olarak vurgulayan trajik bir olayla karşı karşıyayız. Bugün hala düzeltmenin yeterli olmadığını düşünüyorum." dedi.

 

FCA'dan yapılan açıklamada ise "2007 Jeep Liberty, arkadan darbelerde yakıt sistemi bütünlüğü testleri de dahil olmak üzere tüm geçerli federal güvenlik standartlarını karşılıyor hatta ötesine geçiyor" denildi.

Son Güncelleme : 06 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo