Yeni Euro NCAP sonuçları: Fiesta, Grandland X ve Koleos beş yıldız aldı

Ototeknikveri     07 Eylül 2017 02:51

Ford Fiesta, Opel Grandland X, Renault Koleos ve Mazda CX-5 modelleri Euro NCAP testlerinden beş yıldız aldı, ancak NCAP sektöre bir uyarı yayınladı.

Yeni Euro NCAP sonuçları: Fiesta, Grandland X ve Koleos beş yıldız aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euro NCAP, standart güvenlik ekipmanları seti ile test edilen dokuz otomobilin altısının beş yıldız aldığı son çarpışma testi sonuçlarını yayınladı. Opel Ampera-e, dört yıldızda kalırken, Ford Fiesta, Opel Grandland X, Mazda CX-5, Renault Koleos, Jeep Compass ve Mercedes-Benz C-Serisi Cabriolet, beş yıldız elde etti. Daha düşük puan alan otomobiller, standart güvenlik seti ile üç yıldızda kalan Kia Rio ve Picanto oldu. Bununla birlikte, Rio ve Picanto, opsiyonel Gelişmiş Sürüş Destek Paketleri ile sırasıyla beş ve dört yıldız aldılar.

Öte yandan, Avrupa'nın önde gelen otomotiv güvenlik kurumu Euro NCAP üreticilere bir uyarı yayınlayarak, yan darbe koruması testlerinde bağlama sağlamlığının yetersizliğinde tekrarlayan bir örüntü tespit ettiğini açıkladı.

 

Kurum, Picanto, C-Serisi Cabriolet ve Compass modellerini, özellikle 10 yaşında çocuk cansız manken ile yapılan testlerde, bu alanda kendini geliştirmesi gereken modeller arasında saydı. 

 

Euro NCAP genel sekreteri Michiel van Ratingen, "Euro NCAP ileri teknolojilerin uygulanması için teşvik ediyor ve üreticilerin çoğu yeni araçlarda yaygınlaşan AEB (otonom acil frenleme) ile buna iyi yanıt verdi. Bununla birlikte, çarpışma durumunda yolcuların korunmasının temellerini unutmamalılar. Tüm yolcuların, ister yetişkin bir şoför ister arka tarafta oturan bir çocuk olsun, eşit derecede korunmaya hakkı vardır. Geçen yıldan itibaren testimizde 10 yaşında çocuk cansız manken kullanılmaya başlanması, beş yıldızlı araçlarda bile gelişme gerektiren alanları vurgulamamızı sağlıyor" dedi.

Son Güncelleme : 07 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo