Kia Proceed Station konsepti tanıtılıyor

Ototeknikveri     08 Eylül 2017 03:52

Kia çarpıcı bir konseptle premium segmentteki atağını sürdürüyor.

Kia Proceed Station konsepti tanıtılıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, Frankfurt Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde yeni çıkacak Cee'd hatchback'in görünümünün önizlemesini sunan bir konsept tanıttı. Procee'd konsepti, station kaporta tipi ile geliyor ancak Kia, otomobili Cee'd'den daha dramatik tarzı ile "genişletilmiş hatchback" olarak tanımlıyor. Marka aynı zamanda, konseptin şu anda sadece üç ve beş kapılı kaporta stili ile ve geleneksel station formunda satışa sunulan C segmenti model için potansiyel bir yeni kaporta stilinin önizlemesi olduğu ipucunu verdi. Cee'd serisi, serideki en çok satanlar olan beş kapılı hatchback ve station versiyonları ile başlayacak. Bunların önümüzdeki yıl gelmesi bekleniyor, ancak üç kapılı Procee'd modelinin sunulması pek olası değil.

Üç kapılı Procee'd durdurulursa, station versiyonun Procee'd adını alması mantıklı olur. Yeni Picanto için, Kia, sadece beş kapılı versiyon sunarak üç kapılı seçeneği kaldırdı. Audi A4 ve BMW 3 Serisi ile yarışmayı hedefleyen Stinger spor sedan piyasaya sürüldükten sonra, station otomobil Kia için yeni bir bölgede bir alternatif daha oluşturacak.

 

Otomobil şık ışık kümeleri, öne doğru keskin kırışıklar ve genel olarak agresif bir estetiğe sahip. Modelde Picanto şehir otomobili ve Stinger'den tasarım ipuçlarına rastlamak mümkün. Cee'd modelinin şu anda satışta olan nesli, 2012'den beri piyasada ve kullanım ömrünün sonuna yaklaşıyor (Kia modelleri için genellikle altı yıl). Otomobil en son 2015 yılında güncellenmişti.

Kia'nın 1.0 litre turbo şarjlı üç silindirli motorunun Picanto ve Rio'dan Cee'd'e geçmesi beklenirken, diğer seçenekler muhtemelen yeni ve çok kapsamlı revize edilmiş eski motorların bir karışımından oluşacak.

 

Kia'nın Frankfurt stüdyosunda tasarlanan ve konsept, 12 Eylül'de 67. Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 10 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo