Citroen, Hyundai, Kia ve Seat küçük SUV'lere odaklandı

Ototeknikveri     10 Eylül 2017 05:49

Avrupa'daki küçük SUV segmenti, otomobil üreticileri patlayan sektörde yeni ve iddialı ürünler çıkardıkça çok daha kalabalıklaşmak üzere.

Citroen, Hyundai, Kia ve Seat küçük SUV'lere odaklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, Kia, Citroen ve Seat, bu ayki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda hacmi 2021'de neredeyse iki katına çıkacak, satışları 1.16 milyon adetten 2.2 milyon adete yükselecek segmentte yeni ürünlerini tanıtacak. IHS Markit baş analisti Ian Fletcher, segmentte rekabetin giderek daha fazla kızıştığını söyledi. Citroen C3 Aircross, Hyundai Kona, Kia Stonic ve Seat Arona, 12 Eylül Salı günü Frankfurt'ta lansmanı yapılacak modeller arasında. Bu ürünler 2010'da Nissan Juke ile birlikte patlayan segmente giriş yapacaklar.

 

O zamandan beri, Renault Captur ve Peugeot 2008, yüksek binişli küçük otomobiller arayan müşteriler arasında ilgi gördü. Geç çıkışlarına rağmen, yeni gelen markalardaki yöneticiler, ürünlerinin piyasada kök salmış rakiplerinden satış kazanmasını bekliyorlar. Citroen CEO'su Linda Jackson, C3 Aircross için Haziran ayında yaptığı açıklamada "Citroen serisinin yeni bir modelinden çok daha fazla, bizim için markanın küresel dönüşümünde bir hızlandırıcı olacak." demişti.

 

Hyundai Kona.

Hyundai Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Thomas Schmid ise Kona'nın 2021 yılına kadar bölgenin en çok satan Asya markası olma hedefinde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

 

Tucson ve Santa Fe'nin aksine Kona daha eğlenceli çünkü genç müşterilere hitap edecek şekilde tasarlandı. Aynı zamanda, segmentteki tüm modellerde mevcut olmayan dört tekerlekten çekiş seçeneğine de sahip.

 

Kia Avrupa'nın Baş Operasyon Sorumlusu Michael Cole, markasının yeni çıkacak küçük SUV'lerinden bahsederken "Segment genişledikçe Stonic en çok satan araçlarımızdan biri haline gelecek" dedi.

 

Yüksek teknoloji

Hem Kona hem de Stonic, kompakt hatchback segmentinden gelen müşterilere hitap etmek için normalde daha büyük arabalar üzerinde görülen bir teknolojiye sahip olacak. Kona, Avrupa'da head-up display sürücü ekranı ile gelen ilk Hyundai. Stonic'in sürücü yardım teknolojisi, otomatik acil frenleme, otomatik uzun farlar ve kısa farlar arasında geçiş yapan bir sistem ve sürücü dikkat uyarısını içeriyor.

 

Minivan hayranlarının ilgisini korumak için, otomobil üreticileri küçük SUV'lerinde pratik özellikler de sunuyor. Örneğin, C3 Picasso minivanın yerini alan C3 Aircross, bagaj bölmesini genişleten veya daha fazla arka bacak mesafesi sağlayan kayar bir arka koltuk ile birlikte sunuluyor.

 

Citroen C3 Aircross.

Citroen, Aircross'un en iyi kabin alanına sahip olduğunu iddia ediyor. Hyundai ve Kia rakipleri gibi, C3 Aircross da kablosuz akıllı telefon şarjı, anahtarsız giriş ve arka kamera da dahil olmak üzere ileri teknoloji sunuyor.

 

Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı'nda bir konsept olarak gösterilen C3 Aircross, JATO'ya göre bu yılın başında satışa çıkışından Haziran ayına kadar 5117 adet satılan Opel / Vauxhall Crossland X ile aynı PSA Grubu platformunu kullanıyor. Opel, arabayı Meriva minivanın yerine koymayı planlıyor ve okul çağındaki çocuklara sahip aileler gibi pratiklikle stil kombinasyonu arayan insanları hedef alıyor.

 

'Duygusal heyecan'

Volkswagen Grubu'nun Seat markası, Arona'nın tekerlek kemerleri ve yan eteklerindeki kaplamaları ve heybetli tasarımı ile yeni alıcılar kazanmasına yardımcı olmasını umuyor. Seat, yeni SUV'nin bir zamanlar müşterilerin üç kapılı hatchbacklerde aradığı "duygusal heyecanı" sunacağını söyledi.

 

Seat Başkanı Luca de Meo, hatchback otomobillerden daha yüksek kar marjına sahip SUV'lere markanın karlılığını korumak açısından güveniyor. De Meo, SUV'lerin markanın satışlarının %30 - 35'ini oluşturmasını istiyor. Şu an bu oran %5. 

 

Seat Arona, Apple Car Play, Android Auto ve Mirror Link'in yanı sıra, uyarlanabilir hız sabitleme kontrolü, sürücü yorgunluğu tanıma ve zincirleme kaza önleyici fren gibi güvenlik ve konfor özellikleri sunacak. 

 

Arona, Seat'ın SUV serisinde Ateca kompakt otomobile katılacak. Seat'ın gelecek sene seriye henüz ismi belli olmayan yeni bir orta boy model de eklemesi bekleniyor.

 

VW T-Roc.

Volkswagen markası en yeni SUV'si olan T-Roc'u Frankfurt'ta sergileyecek. Model, VW Tiguan'ın altında, yakın gelecekte VW tarafından planlanan küçük bir SUV'nin üstünde konumlanacak ve yarı kompakt SUV'lerin üstünde bir sınıfta rekabet edecek. VW, T-Roc'u Golf büyüklüğünde bir SUV olarak sınıflandırıyor. 4234 mm uzunluğundaki otomobil, Golf'ten (4349 mm), Tiguan (4486 mm) ve Ateca'dan (4363 mm) daha kısa. T-Roc Audi Q2 ile aynı bileşenleri paylaşacak.

Son Güncelleme : 11 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo