Chery, Avrupa İçin Yeni Exeed Markasını Başlattı, İlk Model TX olarak adlandırıldı

Ototeknikveri     14 Eylül 2017 05:11

Çinli Chery Automobile, serinin ilk modeli TX SUV ile Exeed adındaki Avrupa pazarını hedef alan yeni markasını tanıttı.

Chery, Avrupa İçin Yeni Exeed Markasını Başlattı, İlk Model TX olarak adlandırıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Exeed TX, Frankfurt Motor Show'da üretim öncesi formunda sergilendi. TX, Avrupa'da satışa sunulacak ilk Chery modeli olacak. Chery CEO'su Dr. Anning Chen, "Birkaç yıl içinde, çeşitli elektrikli güç aktarma organları ile, Avrupa pazarlarında birçok segmentte araç satışı gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi. Chen, "Avrupa'da satılmak üzere tasarlanan Chery araçlarının tümü, sınıfında lider bağlantı teknolojilerine sahip olacak, üstün sürüş keyfi yaşatacak, esnek ve ferah iç mekanlar sunacak ve kapsamlı bir kişiselleştirme sağlayacak. Bunlar yüksek standartta ürün kalitesiyle ve satış sonrası destekle birleşecek." diye ekledi.

 

Exeed TX, tamamen yeni bir platformla, özellikle yeni model serisi için geliştirildi ve elektrikli güç aktarım organlarını barındırmak için tasarlandı. Bu, hibrit, tak-çalıştır hibrit ve tam elektrikli versiyonlar sunulacağı anlamına geliyor. Piyasaya ilk çıkacak tak-çalıştır hibrit versiyon, 147 hp 1.5 litre benzinli motor ve 114 hp elektrikli motoru birarada barındıracak. Exeed TX PHEV, dört tekerden çekişli sürüş sistemi ve yedi vitesli otomatik şanzıman ile gelecek.

 

Chery yeni çıkacak kompakt SUV'sinin 6 saniyede sıfırdan 100km / saat'e hızlanabildiğini ve maksimum hızın 200 km/s olduğunu belirtiyor. Yeni Exeed TX elektrikli sürüş modunda 70 km kat edebiliyor ve 120 km / saat'e kadar hız yapabiliyor. Hızlı bir şarj cihazı ile pili 30 dakikada yüzde 80'e kadar şarj etmek mümkün. Standart 220 V ev prizi ile ise tam şarj 4 saat sürüyor. 

 

Chery, piyasadaki en iyi tedarikçilerden bazılarıyla ortaklık kurdu ve Exeed TX için "çok sıkı bir uluslararası kalkınma programı" başlattı.

 

Chery Ürün Geliştirme Yöneticisi Ray Briezinski "Avrupa, dünyanın en olgun otomotiv pazarlarından biridir ve en talepkar ve karmaşık müşterilere ev sahipliği yapıyor. Yeni model serimizin beklentileri karşılamak ve hatta aşmak için tasarlandığından emin olmak için hiçbir şeyden sakınmıyoruz." diyor.

 

Dört tekerlekten çekiş sistemi Dana ve BorgWarner ile birlikte hazırlandı, manuel ve çift debriyajlı şanzımanlar ise Getrag'dan geliyor. Bosch 10 inç ekranlı multimedya sistemini, 7 inç kontrol paneli ekranını ve başka bazı parçaları tedarik ediyor.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo