Volvo XC40 SUV ortaya çıktı

Ototeknikveri     18 Eylül 2017 03:11

Volvo Macaristan, 21 Eylül’de yapılacak resmi tanıtımdan önce kazayla 2018 XC40 modelini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ipucu videosunun uzun versiyonunda otomobil tamamen günışığına çıkıyor.

Volvo XC40 SUV ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model geçen yılki Volvo 40.1 konsepti ile büyük benzerlik taşıyor, sadece bir kaç yerde bazı ufak değişiklikler yapılmış. Bu değişikliklerden en belirgini konseptin gizli kapı kolları yerine geleneksel kolların kullanılması. İç kabinde orta konsola geniş bir dokunmatik ekran hakim ve tasarım dili XC60 ve XC90 ile aynı. Tasarımcılar kapılarda daha fazla depolama alanı yaratmak için hoparlörleri başka yere taşımışlar. Böylece kapı içlerinde bir dizüstü bilgisayar, tablet ya da iki su şişesi alabilecek depolama alanı oluşturulmuş. 

 

XC40 Volvo’nun Kompakt Modüler Mimari (CMA) kullanan ilk modeli. Henüz motorların detaylı listesi yayınlanmasa da Volvo seride markanın yeni 1.5 litre üç silindirli turbo benzinli motorunun ve daha hızlı modellerde dört silindirli Drive-E motorların bulunacağını açıkladı. Yeni 3 silindirli motor ile elektrikli motor ve 7 vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanı birarada barındıran hibrit versiyon da muhtemelen T5 adıyla sunulacak.

 

Gelecek yıl piyasaya çıktığında XC40, BMW X2 ve Audi Q2 gibi crossover otomobilleri hedef alacak.

Son Güncelleme : 19 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo