Yeni Citroen C5 2020’de dönecek

Ototeknikveri     20 Eylül 2017 04:24

Citroen C5 sedan modelinin üçüncü neslini 2020’de çıkartacak. Açıklama Frankfurt Auto Show’da Citroen CEO’su Linda Jackson’dan geldi.

Yeni Citroen C5 2020’de dönecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sedan model Haziran ayından beri Avrupa’da üretilmiyordu. Jackson, 2014’te DS alt markasının çıkışı ile Citroen portföyünde bazı boşluklar oluştuğunu, bunların şimdi PSA Grup içinde binek otomobil ve hafif ticari araçlar için belirlenen sekiz kaporta tipinin tamamı kullanılarak doldurulduğunu söyledi. Jackson, “DS’nin ayrılması ile portföyümüzde bazı küçük boşluklar oluştu. Bu boşluklar yakında doldurulacak.” dedi. Nisan ayında Şanghay’da Citroen kompakt SUV C5 Aircross’u tanıtmıştı. Model 2018’in sonlarına doğru Avrupa’da çıkacak. C5 Aircross ilk kez markanın hidrolik durduruculu yeni süspansiyon sistemini kullanıyor. Sistem Citroen’in karmaşık ve ağır hidropnömatik süspansiyonunun yerini alıyor.

 

Jackson, PSA Grubu içinde sadece Citroen modellerinin bu özelliğe sahip olacağını ve Opel otomobillerde kullanılmayacağını söyledi. Citroen CEO’su ayrıca PSA Grubu’nun Opel’i satın almasının Citroen’in gelecek model stratejisinde bir etkisi olmayacağını söyledi.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo