Volkswagen ve Audi üretimi Meksika depreminden etkilendi

Ototeknikveri     21 Eylül 2017 03:44

Otomobil üreticileri depremin ardından Meksika'nın orta bölgesindeki fabrikalarda hasar incelemesi yapıyor. Volkswagen ve Audi'nin depremden en çok etkilenen eyaletlerden birisi olan Puebla'daki fabrikasında binalarda hasar tespiti ve işçilerin ailelerini kontrol etmeleri için üretim geçici olarak durduruldu.

Volkswagen ve Audi üretimi Meksika depreminden etkilendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Salı günü öğleden sonra Mexico City yakınlarında meydana gelen 7.1 şiddetindeki deprem, başkentte ve çevredeki eyaletlerde yüzlerce binanın çökmesine neden oldu. Ölü sayısı, Çarşamba öğleden sonra itibariyle 225'i geçti. Meksika'nın en büyük otomobil üreticisi olan Nissan, Mexico City'deki merkezinde ve Morelos eyaletinde bulunan Cuernavaca'daki fabrikasında ölüm ya da yaralanma olmadığını söyledi. Şirket, Salı günü depremden etkilenen bölgelerdeki çalışanların evlerine gönderildiğini bildirdi. Açıklamada "Bu tesislerin ne zaman güvenli bir hale döneceğini belirlemeden önce hasarlarını değerlendireceğiz, önümüzdeki günlerde daha fazla paylaşacak bilgi olmasını bekliyoruz" denildi.

 

Volkswagen'in Puebla eyaletinin başkenti olan aynı isimli Puebla kentindeki fabrikasında, depremden sonra üretim durduruldu ve fabrikada küçük bir hasarın bulunduğu tespit edildi. Salı gece vardiyası için tesiste üretim yeniden başlatıldı ve idari personel Çarşamba günü geri döndü.

 

VW'nin Almanya dışındaki en büyük tesisi olan Puebla fabrikası, VW Beetle, Golf, Golf wagon ve Jetta otomobilleri, ayrıca Tiguan kompakt crossover modeli üretiyor. VW, burada yeniden tasarlanan Tiguan'ı üretmek için 1 milyar dolarlık yatırım yaptı.

 

Audi'nin Puebla'da San Jose Chiapa otobanı yanındaki crossover fabrikası depremden hasar görmedi ve çalışanlar arasında yaralanan olmadı. Çalışanların aileleri ile birlikte olabilmesi için Salı günü ikinci vardiya erken sonlandırıldı ve üçüncü vardiya iptal edildi. 1.3 milyar dolarlık fabrika hemen hemen bir yıl önce açıldı ve Audi Q5 crossover modeli üretiyor.

 

Ford, ülkenin başkentinin hemen dışındaki Cuautitlan fabrikasında herhangi bir hasar ya da üretim kaybı olmadığını söyledi.

 

Meksika'daki otomobil fabrikalarının çoğu, ya Kuzey Meksika'da ya da depremin güçlü hissedilmediği Kuzeybatı Orta Meksika'da bulunuyor.

 

General Motors'un Meksika'daki tesisleri depremden önemli ölçüde etkilenmedi. Bir GM sözcüsü, Toluca'daki tesislerinin "hafif bir hasar" yaşadığını, ancak "operasyonları etkileyecek bir şey olmadığını" söyledi. GM, e-postayla yapılan açıklamada "Bayileri ilgilendiren olası etkilerin değerlendirilmesi de dahil olmak üzere durumu izlemeye devam ediyoruz" dedi.

 

GM'nin, Toluca'da bir motor ve döküm kompleksi ve mühendislik merkezi bulunuyor.

 

Fiat Chrysler ise, Toluca ve Mexico City'deki tesislerinde herhangi bir hasar bulunmadığını ve operasyonların normal şekilde devam ettiğini açıkladı. Firma ayrıca deprem mağdurlarına yardım etmek için yiyecek, banyo malzemeleri ve benzeri malzemeler gönderdiğini duyurdu.

 

Toyota, Mexico City'deki merkez ofisinin normal bir şekilde çalıştığını ve çalışanlarının tamamının güvende olduğunu söyledi. Firmanın San Diego sınırına yakın Baja California'daki fabrikası ise deprem bölgesinden uzakta ve etkilenmedi.

 

Bitmiş taşıtları ve otomobil parçalarını Meksika'dan ABD'ye ve Kanada'ya taşımak için kullanılan altyapı, çoğunlukla etkilenmemiş gibi görünüyor. Limanlar genellikle deprem merkezinden uzakta yer alıyor.

 

Kansas City Güney demiryolları, deprem bölgesindeki altyapısının hasar görmediğini ve her zamanki gibi çalıştığını söyledi. Artçı sarsıntılar yaşanması olasılığı nedeniyle Juarez ve Morelos demiryollarında iki ana köprü üzerinde hız sınırlamaları uygulandı.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo