PSA Peugeot 208, 2008 ve DS 3 Crossback modellerinin elektrikli versiyonlarını çıkartacak

Ototeknikveri     22 Eylül 2017 06:48

PSA Grubu 2019’da Peugeot 208 ve DS 3 Crossback modellerinin tam elektrikli versiyonlarını çıkartacak. 2020’de ise 2008 modeli pilli bir seçeneğe kavuşacak. Açıklama firmanın yöneticileri tarafından yatırımcılara yapıldı.

PSA Peugeot 208, 2008 ve DS 3 Crossback modellerinin elektrikli versiyonlarını çıkartacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

PSA yatırımcılarına gelecek ürün stratejisinin detaylarını açıkladı. Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantının ardından Evercore ISI tarafından hazırlanan raporda, PSA’nın en çok satan modeli 208’in yeni neslini içten yanmalı motorlu versiyonları da bulunan tam elektrikli bir model olarak Eylül 2019’da piyasaya süreceği belirtildi. Modelin elektrikli sürüş mesafesi Renault Zoe ile benzer şekilde 300 km olarak belirlendi. PSA, DS 3 Crossback modelinin pilli versiyonunu 2019’un ilk yarısında çıkartacak. 208 ve DS 3 Crossback elektrikli modeller ise 2020’nin ilk yarısında Peugeot 2008 yarı kompakt SUV’nin elektrikli versiyonu tarafından takip edilecek. 

 

Plug-in hibritler

 

PSA’nın yeni çıkacak tak-çalıştır hibrit seçenekleri arasında firmanın EMP2 platformuyla üretilmiş kompakt crossover otomobiller bulunacak, bunların ilki 2019’da DS 7 Crossback olacak, diğerleri ise Peugeot 5008 ve Citroen C5 Aircross. 

 

PSA ve General Motors tarafından ortak geliştirilen diğer iki küçük crossover Peugeot 3008 ve Opel Grandland X de plug-in hibrit seçeneklere sahip olacaklar. 

 

Bir PSA sözvüsü modellerin kesin çıkış tarihlerini vermedi ancak firmanın üçüncü nesil elektrikli otomobillerinin 2019 ile 2021 yılları arasında çıkacağını, üretim için beş elektrikli model planlandığını açıkladı. 

 

PSA’nın mevcut elektrikli binek otomobilleri Citroen C Zero ve mini otomobil Peugeot iOn modellerinden oluşuyor, bunlar da Mitsubishi iMiEV ve Citroen e-Mehari’nin türevleri. Hafif ticari taşıtlar Peugeot Partner ve Citroen Berlingo’nun elektrikli versiyonları da mevcut. Yeni Berlingo ve Partner elektrikli taşıtlar 2018 yılının ortalarında gelecek. PSA’nın bu yıl General Motors’tan satın aldığı Opel markası Chevrolet Volt’un bir versiyonu olan Ampera-e’yi satıyor.

 

CEO Carles Tavares’in “Push to Pass” isimli mevcut iş planı kapsamında, 7 plug-in hibrit ve dört yeni pilli elektrikli otomobil 2021 yılından itibaren sunulacak. Tavares, PSA modellerinin %80’inin 2023 yılı itibariyle birer elektrikli versiyona sahip olacağını söyledi.

 

Emisyon yönetmelikleri sıkılaşırken ve daha geçen yıl Avrupa’da satışların yarıya yakınını oluşturan dizel motorlara kamuoyu tepkisi artarken, diğer otomobil üreticileri portföylerini elektriklendirmek için agresif hedefler koydu. İngiliz ve Fransız hükümetleri içten yanmalı motorların satışının 2040’a kadar yasaklanması için planlarını duyurdular. Bazı şehirler ise Avrupa Birliği yönetmeliklerinin de ötesine geçerek dizel araçlara kısıtlamalar getirdi. 

 

Volvo 2019 yılından itibaren çıkartacağı her otomobilde elektrikli motor olacağını açıkladı. Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı yöneticisi Carlos Ghosn ise geçen hafta firmasının 2022 itibariyle 12 yeni elektrikli otomobil çıkartacağını söyledi.

Son Güncelleme : 24 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo