Volvo'nun elektriklendirme stratejisi Birleşmiş Milletler tarafından onaylandı

Ototeknikveri     23 Eylül 2017 01:18

Volvo'nun çığır açan elektriklendirme stratejisi Birleşmiş Milletler'in dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Küresel İşbirliği Paketi'nde (Küresel İlkeler Sözleşmesi / Global Compact) yer aldı.

Volvo'nun elektriklendirme stratejisi Birleşmiş Milletler tarafından onaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu hafta başlarında Global Compact'ın New York'taki yıllık toplantısında açıklanan raporda, Global Compact üyelerinin BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin (SDG) sunumunu destekleme konusundaki ilerlemeleri üzerinde duruluyor. Raporda, Volvo Cars başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson'un da aralarında bulunduğu özellikle cesur ve radikal eylemlerde bulunan 10 yönetici öne çıkartılıyor. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nde, Volvo sözleşme kapsamındaki en kararlı, angaje ve hırslı şirketlerden oluşan LEAD grubunun bir üyesi olarak tanındı. Global Compact'ın kurucu üyelerinden Volvo, toplam 9500 üye arasındaki sadece 44 LEAD şirketinden birisi. Grupta sadece iki otomobil üreticisi bulunuyor. 

 

Håkan Samuelsson, 'Sürdürülebilir Kalkınmada İş Çözümleri' başlıklı raporda, şirketin bu yılın Temmuz ayında ilan edilen elektrifikasyon stratejisinin arkasındaki mantığı ortaya koyuyor. Samuelsson UNGC raporunda "Bunu yapıyoruz, çünkü bunun bunun Volvo Cars için doğru bir gelecek olduğunu ve bizi daha güçlü hale getireceğini düşünüyoruz. Bu mantıklı bir strateji" diyor.


Elektrifikasyon stratejisi ile Volvo Cars, elektrifikasyonu tamamen benimseyen ve gelecekteki faaliyetlerinin odağına koyan ilk köklü otomobil şirketi oldu. 2019'dan itibaren piyasaya sürülen her Volvo otomobil elektrikli bir motora sahip olacak. Bu, sadece içten yanmalı motorla çalışan otomobillerin çağının kapandığı anlamına geliyor.

 

Volvo'nun stratejisini açıklamasından sonra sektördeki diğer markalar da bu örneği takip ederek elektrikli taşıtlarla ilgili gelecek planlarını duyurmaya başladı. Volvo, stratejisinin bir parçası olarak, 2019 - 2021 yılları arasında beş adet tam elektrikli otomobil piyasaya sürecek. Bu araçlardan üçü Volvo modelleri, ikisi Polestar performans otomobilleri olacak. Bu otomobillerde bir dizi tak-çalıştır hibrit ve yarı hibrit seçenekler bulunacak, böylece Volvo bu alanda en geniş portföye sahip otomobil üreticisi haline gelecek.

 

Volvo Sürdürülebilirlik Direktörü Stuart Templar, "Volvo öncülük ediyor ve otomotiv sektörünün sorumluluklarını yerine getirmek için harekete geçtiğini görebiliyoruz. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nde LEAD üyesi olarak yer almaktan ve elektrikli bir geleceğe yönelik sektördeki öncülük ve bağlılığımızın kabul edilmesinden gurur duyuyoruz" diye konuştu.

 

Volvo bu yılın Mayıs ayında Göteborg'daki merkezinde BM Küresel İşbirliği Paketi Kuzey Ağı'nın iki yıllık toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda bölgedeki en önemli firmaların sürdürülebilirlik uzmanları biraraya geldi.

Son Güncelleme : 24 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo