Volvo'dan yeni XC90 üretimi için Güney Karolina fabrikasına yeni işçi alımı ve yatırım

Ototeknikveri     26 Eylül 2017 03:53

Premium otomobil üreticisi Volvo, XC90 modelinin yeni neslini 2021'den itibaren Charleston, Güney Karolina'daki yeni üretim tesisinde üreteceğini duyurdu. Volvo'nun ABD üretim operasyonlarına yaptığı toplam yatırım, 1.1 milyar doları buldu ve Charleston'da işçi sayısı 4000 kişiye çıkartılacak.

Volvo'dan yeni XC90 üretimi için Güney Karolina fabrikasına yeni işçi alımı ve yatırım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Karolina tesisi, 2018 sonbaharında yeni nesil S60 üretimine başlayacak. 2021 yılında yeni nesil XC90'nın da tesiste üretilecek modellere eklenmesi ile, mevcut 2000 kişinin yanı sıra 1900 yeni çalışan daha alınacak. Volvo Başkanı ve Genel Müdürü Håkan Samuelsson tesisteki yatırımlar için "Güney Karolina'daki fabrikamızın sürekli genişlemesi ABD pazarına bağlılığımızın kanıtı. Charleston'daki tesis, hem ABD hem de uluslararası pazarlara hizmet edecek ve gelecekteki büyümemiz için güçlü bir temel oluşturuyor" dedi. Volvo, Mayıs 2015'te Birleşik Devletler'deki ilk üretim tesisinin Güney Karolina'daki Charleston'un hemen dışında olacağını duyurmuştu. Güney Karolina'yı seçme kararının ardında, uluslararası limanlara ve altyapıya kolay erişim, iyi eğitim almış bir iş gücü, cazip bir yatırım ortamı ve yüksek teknoloji imalat sektöründeki tecrübe bulunuyor.

 

Charleston Limanı'ndan önemli miktarlarda XC90 ihraç edilecek olmasına rağmen ABD, XC90 için en büyük pazar olacak. Tesisin toplam ABD üretim kapasitesi yılda 150.000 aracın üzerine çıkacak.

 

XC90, Volvo'nun Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki satışlarının canlanmasında önemli bir rol oynuyor. 2014 yılında piyasaya sürülen büyük SUV, yüzyılın en bol ödüllü lüks SUV'si oldu ve Volvo'nun Amerika'daki satışlarını 2014 yılında 56.000'den 2016 yılında yaklaşık 83.000 adede çıkartmasına yardımcı oldu.

 

Bugün Volvo'nun Güney Karolina'da daha da büyüme konusundaki açıklaması, Volvo'nun "Nerede satış yapıyorsan orada üret" stratejisini sürdüreceğine dair bir işaret. Firmanın şu an Avrupa ve Çin'de ikişer tane fabrikası bulunuyor. Çin'deki üçüncü fabrikada inşaat halinde.

 

Üretim tesisinin genişletilmesine ek olarak, Volvo, Charleston'da fabrikaya komşu ofis kampusunu da geliştirecek. Ar-Ge, satınalma, kalite ve Volvo'nun Güney Bölgesel Satış ekibinden toplam 300 personel barındıracak yeni bir ofis binası inşa edilecek.

 

Volvo ABD Başkanı ve CEO'su Lex Kerssemakers, "İlk Amerikan fabrikamıza ikinci bir model eklenmesinden dolayı heyecanlıyız ve Güney Karolina'daki girişimci ruhundan etkilenmeye devam ediyoruz. ABD'deki işimiz son iki yıldır bir dönüşüm geçiriyor ve bu bizim buradaki gelişmemiz için önemli bir adım." dedi.

 

Volvo, Güney Karolina'da doğrudan 4000 kişiye istihdam sağlayacak olsa da, istihdam çarpanı etkisi dahil edildikten sonra yerel ekonomideki etki çok daha yüksek olacak.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo