Yeni Kia Stinger V6'dan resim galerisi

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 03:31

Kia, bu Aralık ayında ABD'de yeni 2018 Stinger'in resmi pazar lansmanına hazırlanıyor. Modelden kapsamlı bir resim galerisi yayınlandı.

Yeni Kia Stinger V6'dan resim galerisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, yeni Stinger'i sınıfının en iyileri ile rekabet etmek için tasarlanmış ve markanın tarihinin en yüksek performanslı otomobili olacak, beş kişilik bir sportback olarak tanımlıyor. Stinger'in tasarımı, şirketin baş tasarımcısı ve Almanya merkezli tasarım ekibinden Peter Schreyer tarafından denetlendi. Yeni Stinger'in biniş ve sürüş geliştirme süreci ise, Albert Biermann'ın gözetiminde Nurburgring'de gerçekleşti. Biermann, Stinger için "Kia markası için Stinger, özel bir olay. Çünkü kimse böyle bir arabayı beklemiyordu. Sadece görünümüyle değil sürüş performansı ile de bu çok farklı bir otomobil" diyor.

 

Motor seçenekleri arasında 255 hp 2.0 litrelik bir turbo dört silindirli motor da bulunuyor. Bu motorla Stinger 5.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. En üst seviye çift turbo 3.3 litre V6 motor ise 367 hp gücünde ve 509 Nm tork üretiyor. V6 motorla Stinger 4.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve maksimum hız 268 km/s. Her iki motor da sekiz vitesli otomatik şanzımanla çalışıyor.

 

Şaside önde McPherson, arkada beş linkli süspansiyon düzeni kullanılıyor. Temel modellerde pasif süspansiyon, GT modellerinde ise elektronik kontrollü süspansiyon ve aktif amortisörler bulunuyor.

 

Ayrıca, modelde dört tekerlekten çekiş seçeneği mevcut. Dört çekişli sürüşte, akslar arasında güç dağıtımı yapan ve bir tork vektör efekti için frenleri kullanan Kia'nın Dinamik Tork Vektörleme Kontrol sistemi adını verdiği sistem bulunuyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi arkaya eğilimli olarak kalırken, Sport modu devreye sokulduğunda güç yüzde 80'e kadar arkaya gönderiliyor, normal modda bu oran %50 olarak uygulanıyor. 

 

Yeni Kia Stinger'in aks mesafesi 2905.76 mm ve Audi A5 Sportback, Infiniti Q50, Lexus IS, BMW 4 Gran Coupe ve hatta Lexus GS gibi rakiplerine göre daha uzun. Kia, bu modelin iç hacminin daha pahalı 6 Serisi Gran Coupe'den daha büyük olduğunu iddia ediyor. 

 

Sürücü Dikkat Uyarısı, yaya algılama fonksiyonu ile Çarpışma Önleme sistemi, Akıllı Seyir Kontrolü ve Dur & Git, Şerit Koruma Yardımcısı gibi çok çeşitli aktif güvenlik sistemleri de modelde mevcut.

 

Kia, 2018 Stinger'in fiyatlarını modelin lansman tarihine yakın bir zamanda açıklayacak.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo