Galler’deki Ford fabrikası JLR motor üretimini beklenenden daha önce kaybetti

Ototeknikveri     28 Eylül 2017 10:46

Jaguar Land Rover benzinli motorlarını Ford’un Galler’deki Bridgend fabrikasından tedarik etmeyi bırakıyor. Firma 2020’ye kadar devam etmesi beklenen kontratı beklenenden erken sonlandırıyor. Fabrikadaki 750 çalışanın işleri tehlikede.

Galler’deki Ford fabrikası JLR motor üretimini beklenenden daha önce kaybetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford tarafından yapılan açıklamada “Sendikalarımızı Jaguar Land Rover’in benzinli motor tedarik anlaşmasını beklenenden önce bitireceği konusunda bilgilendirdik. Dünya kalitesindeki motorlarımızın üretiminde uzun ve başarılı bir ilişkimiz vardı. Bu anlaşmanın bitmesi Ford Bridgend motor fabrikası için üzücü bir haber.” ifadeleri yer aldı. Ford, Bridgend için başka yüksek teknoloji fırsatlarını araştırmaya devam edeceklerini söyledi. 2008’de Ford tarafından Tata Motors’a satılan JLR, İngiltere’nin West Midlands bölgesinde 2014’te yeni bir fabrika açtı, 2015’te ise 1.3 milyar dolarlık yatırımla fabrikayı büyüteceğini açıkladı. Firma  kontratın gerektirdiği şekilde Ford’dan Bridgend fabrikasında üretilmiş 6 ve 8 silindirli benzinli motorların alındığını ve kontratın sonlanacağının kurallara uygun şekilde önceden haber verildiğini açıkladı.

 

Açıklamada “Ford, Jaguar Land Rover için önemli bir stratejik tedarikçi oldu ve bu konumunu sürdürüyor. Anlaşmamızın 2020 yılına kadar süreceği müzakere edilmişti.” ifadelerine yer verildi.

 

Sözleşmenin bitmesi Galler’deki fabrika için son zamanlarda yaşanan son darbe değil. Ford, Brexit’in olumsuz etkileriyle ve Avrupa’da yavaşlayan büyüme ile başa çıkmak için işçi sayısını azaltmayı düşünüyor.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo