Dacia ucuz elektrikli otomobiller üretecek

Ototeknikveri     29 Eylül 2017 02:23

Dacia, Renault – Nissan elektrikli teknolojilerini kullanarak ve ZOE platformundan faydalanarak kendi ucuz elektrikli otomobillerini üretecek.

Dacia ucuz elektrikli otomobiller üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok gelişmiş ülkede piyasanın en ucuz yeni otomobillerini satan Dacia, bütçe dostu felsefesini gelecekte elektrikli otomobillere de uyarlayacak. Firma bunun için Renault – Nissan İttifakı içindeki konumunu kullanacak. Mitsubishi’den çoğunluk hissesinin alımıyla daha da büyüyen grup, 2022 yılına kadar 12 yeni tam elektrikli otomobil üretecek. Geçtiğimiz günlerde Frankfurt Motor Show’da konuşan Dacia’nın Avrupa yöneticisi Jean Christophe Kugler, firmanın grup içinde erişimi olan teknolojilere bakacağını ve müşteri talebine göre karar vereceğini söyledi.

 

Kugler “Şaşırtıcı derecede uygun fiyatlı olmaya devam edeceğiz. Markamızın konumunu değiştirmeyeceğiz. Grup içindeki kendisini kanıtlamış teknolojilerden faydalanıp bunlardan Dacia’ya uygun olanları alacağız.” dedi.

 

Markanın ilk elektrikli otomobilinin ne zaman geleceğine ilişkin takvim henüz açıklanmasa da Kugler bunun beklenenden daha yakın olabileceği ipucunu verdi. 

 

Dacia’nın elektrikli otomobilini mümkün olduğunca ucuz tutmak için markanın mevcut Renault ZOE’nin elektrikli motorları ve platformunu kullanması bekleniyor. ZOE şu anda Avrupa’nın en çok satılan elektrikli otomobili ve yakın zaman önce daha güçlü bir 41 kWh pil ile güncellendi. Yeni pil 300 km’ye yakın sürüş mesafesi sunarken, önceki 22 kWh pilin sürüş mesafesi 160 kilometreydi. 

 

Elektrifikasyonun yanı sıra Dacia temel düzeyde otonom teknolojileri de benimseyecek. Bunlar adaptif seyir kontrolü ve otomatik şanzımanlar gibi özelliklerle kısıtlı olacak.

Son Güncelleme : 01 Ekim 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo